Viceprimarul Tarcea, despre Poliția Locală Cluj-Napoca: „Este un model de bune practici la nivel național”

Ziar de Cluj aurmărit cu atenție în ultimii ani activitatea Poliției Locale și v-am prezentat zeci de exemple când activitatea a lăsat mult de dorit. Cu toate acestea, viceprimarul Tarcea pare să nu le vadă și consideră chiar că Poliția Locală Cluj-Napoca este un model de bune practici.

„Poliția Locală din Cluj-Napoca este foarte reformată, este un model de bune practici la nivel național. Ar fi bine să fie mai multe astfel de Poliții Locale la nivel național. Avem un telefon 0264.952, telefonul Poliției Locale. Îi invit pe clujeni să apeleze cu încredere. Sunt peste 50.000 de apeluri ale oamenilor într-un an de zile, peste 90% din intervenții sunt sub 15 minute”, a declarat viceprimarul Tarcea la o emisiune locală. 

În cazul în care viceprimarul Tarcea nu a citit Ziar de Cluj îi reamintim noi situațiile în care activitatea polițiștilor locali putea fi dată doar exmeplu de „așa nu!”

În cadrul rubricii Vânători de nesimțire, mașinile Poliției locale au fost surprinse de către redactorii Ziar de Cluj parcate în locuri interzise, dovedind că ei sunt mai presus de lege, că doar nu era să dea dispoziții să le fie ridicate propriile mașini. 

Urmează apoi nenumărate exemple când vigilența Poliției Locale a fost ușor depășită de către cei care aruncau deșeuri pe stradă și spații verzi sau de cei care vandalizau parcuri și locuri de joacă. De asemenea, problema 

Este însă adevărat că există și un capitol la care polițiștii locali sunt experți, respectiv la aplicat amenzi, fie că vorbim de băbuțe care vând pătrunjel sau de mașini parcate neregulamentar. Este activitatea lor de căpătâi, chiar dacă atât șeful lor Marcel Bonțidean cât și primarul Emil Boc sau viceprimarul Tarcea au negat mereu că scopul Poliției Locale este să adune bani la bugetul local.

Polițiștii locali sunt mulți și bine plătiți, astfel că activitatea lor chiar ar putea fi un model, așa cum susține Tarcea. Însă se pare că și polițiștii locali au adoptat atitudinea multor angajați la stat unde leafa vine indiferent de vollumul de muncă. 

 

Adauga comentariu