FOTOGRAFILA

Vezi cum arată un drum din judeţul Cluj reabilitat anul trecut. Cine sunt responsabilii?

Drumurile judeţene clujene sunt de departe cele mai proaste din toată Transilvania. Cu o regularitate aproape săptămânală, reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă pompos, prin comunicate de presă semnate de unicul preşedinte Alin Tişe, demararea lucrărilor de reabilitare şi întreţinere a drumurilor din judeţ. Când însă se aduce în discuţie calitatea lucrărilor, la nici un an de zile după ce au fost executate, reprezentanţii CJ Cluj pun batista pe ţambal şi tac precum porcul în păpuşoi. Jaful asfaltărilor de proastă calitate continuă şi în mandatul 2016-2020.

Drumul judeţean 109 A ce uneşte oraşul de 5 stele Cluj-Napoca de comuna Recea Cristur a fost reabilitat anul trecut sub atenta oblăduire a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Cluj. La niciun an de la marea asfaltare, locuitorii comunelor Chinteni şi Recea Cristur sunt nemulţumiţi de starea drumului, invocând faptul că îşi distrug maşinile în gropile apărute după sezonul rece.

Cetăţenii comunei Chinteni au protestat în mod inedit în 24 mai  faţă de lipsa de implicare a Consiliului Judeţean şi tergiversarea demarării lucrărilor de reabilitare a drumului 109 A pe raza comunei  în care locuiesc.  Primăriţa Lucia Suciu s-a arătat solidară cu protestatarii, participând la întâlnirea organizată de Prefectura Cluj, întâlnire la care au fost invitaţi toţi factorii repsonsabili de starea impracticabilă a drumului. Consiliul Judeţean Cluj, în administrare căruia se află drumul respectiv,  nu şi-a trimis niciun delegat la întâlnire, semn că pentru aleşii judeţului drumul 109A nu este o prioritate.

„Mi-am asumat sarcina de a vă ţine la curent cu felul în care decurg discuţiile raportate la starea drumului judeţean DJ 109A, pe care dumneavostră circulaţi zilnic şi care vă cauzează atâtea neplăceri. La întâlnirea organizată la Instituţia Prefectului Judeţul Cluj, ca o reacţie la nemulţumirea manifestată de dumneavoastră în cursul zilei de 24 mai 2017 faţă de starea drumului, au participat doar reprezentanţi ai Autorităţii Rutiere Române, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj. Deşi invitaţi şi ei, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj şi ai Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene Cluj au refuzat să participe. În acest moment, nu văd nici o rezolvare a situaţiei generate de starea jalnică a drumului judeţean care, din păcate, traversează şi comuna noastră. Vă asigur însă, că sunt la dispoziţia dumneavoastră şi voi respecta hotărârile pe care le veţi lua cu privire la modul în care veţi înţelege să reacţionaţi în continuare faţă de această problemă”, a afirmat Lucia Suciu.

Ulterior protestului spontan al cetăţenilor nemulţumiti şi a întâlnirii de la Prefectură, un cetăţean din comuna Recea Cristur, comună traversată de acelaşi drum judeţean 109 A, a postat câteva imagini pe contul personal de Facebook cu starea drumului la un an de la reabilitare.

” La nici un an de la reabilitarea drumului. Felicitări firmei care a luat banii CJ Cluj, adică şi ai noştri”, a comentat Ciprian Horvath sub fotografiile postate.

Cetăţenii par consemnaţi de faptul că, deşi depun reclamaţii cu privire la calitatea lucrărilor efectuate, nimeni nu rezolvă problema.

„Din pacate aşa se întampla cu lucrările făcute de CJ. Dacă se depun sesizări cu neregulile celor care realizează aceste lucrări,eşti trimis dintr-o parte în alta şi nimeni nu ştie nimic”,a comentat  Sergiu Bob.

Ziar de Cluj îi adresează o întrebare preşedintelui CJ Cluj Alin Tişe. Dacă aţi fi nevoit să circulaţi pe ruta Cluj-Chinteni-Vultureni-Recea Cristur cu maşina dumneavoastră personală, nu cu cea a instituţiei, aţi merge? Nu de alta dar este inadmisibil ca după un an de la asfaltare, drumul respectiv să arate ca după bombardament. Cine sunt cei care au semnat recepţia lucrărilor şi cum se face că asfaltul turnat pe drumurile din judeţul Cluj nu ţine mai mult de un sezon? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *