VEZI Ce suma colosala a invartit anul trecut Electrica Transilvania Nord si ce firme au primit cele mai grase contracte

Filiala de Distributie a Energiei Electrice Electrica Distributie Transilvania Nord a avut numai anul trecut tranzactii pe sume incredibile. Din informatiile publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) reiese ca in 2014 societatea care presteaza serviciul de distributie a energiei electrice in sase judete din nord-vestul tarii a incheiat contracte in valoare de aproximativ 26 de milioane de euro. Majoritatea sumei s-a cheltuit pe investitii si utilitati.

De departe cel mai banos contract a fost cel pentru sistemul de automatizare a distributiei. Contractul cu Adrem Automation SRL s-a incheiat la nu mai putin de 32 de milioane de lei, adica peste 7 milioane de euro, in luna noiembrie a anului trecut. Societatea bucuresteana a fost singurul ofertant admisibil.

Proiectul care se desfasoara in 2014-2015 in judetele Maramures, Bihor, Bistrita-Nasaud ,Cluj, Satu Mare, Salaj presupune “lucrari de proiectare (unde este cazul) si executie montare separatoare telecomandate în SF 6 si reanclansatoare in liniie electrice aeriene de medie tensiune din gestiunea FDEE Electrica Distributie Transilvania Nord, inclusiv lucrarile de integrare în Sistemul SCADA existent la FDEE Electrica Distributie Transilvania Nord”.

Adrem Automation a fost infiintat in iulie 2013 si este firma omului de afaceri Corneliu Bodea, cel care detine si Adrem Invest impreuna cu fratele sau. Cifra de afaceri a societatii pe anul 2013 a fost de peste 132.000 de lei si au inregistrat un profit de 38.000 de lei.

Electrica Distributie Transilvania Nord a mai avut contracte de milioane anul trecut, ajungand la un total de aproape 120 de milioane de lei, adica in jur de 26 de milioane de euro.

Una dintre societatile care a avut contracte grase cu Electrica in 2014 este societatea clujeana Energobit, controlata de milionarii din Topul Forbes Stefan Gadola si Peter Pal. Energobit SA a avut sase contracte cu Electrica Transilvania Nord in 2014, insumand peste 24 de milioane de lei, adica aproximativ 5,4 milioane de euro. Cel mai banos contract, de 7,7 milioane de lei , s-a incheiat cu societatea clujeana pentru modernizarea statiei Baia mare, dar a mai luat 7,3 milioane de lei pentru modernizarea statiei Carei, 6,5 milioane de lei pentru modernizarea statiei Dej, 1,3 milioane de lei pentru achizitie de transformatoare, 972.000 de lei pentru lucrari la statia Tasnad si peste 380.000 de lei pentru modernizare linii electrice subterane in zona Nasaud. In 2013 societatea a avut o cifra de afaceri de aproape 400 de milioane de lei si un profit de 36,8 milioane de lei.

Pe langa Energobit mai sunt si alte societati “recurente” care au incasat bani frumosi in anul ce a trecut din contractele cu Electrica Transilvania Nord.

Una dintre ele este societatea Electromara din Baia Mare, care a avut la randul sau 6 contracte anul trecut cu Electrica Transilvania Nord pentru o suma totala de 6,6 milioane de lei, adica 1,5 milioane de euro. Electromara a fost infiintata in 2001 si este firma lui Grigorita Marin Revnic. In 2013 firma a avut o cifra de afaceri de 2,7 milioane de lei si un profit de 44.000 de lei.

O alta societate care a avut parte de sume considerabile din partea Electrica anul trecut este societatea Electroconstructia Elco Cluj. Din doar doua contracte a reusit sa incaseze aproape un milion de euro. Aproape 3,3 milioane de lei a incasat pentru lucrari de modernizare in zona Satu Mare si aproape 900.000 de lei pentru imbunatatirea nivele de tensiune si modernizare linii in zona Dej si strada Valea Fanatelor din Cluj. Societatea a fost infiintata in 1993. Asociati sunt Dana Gansca, Grup 4 Instalatii, AVAS si Fondul Proprietatea. Administratorul societatii este Ioan Aschilean. In 2013 cifra de afaceri a depasit 7 milioane de lei, in timp ce profitul a fost de 7.600 de lei.

Electrica Distributie Transilvania Nord a avut in 2013 o cifra de afaceri de 615 milioane de lei si un profit de 63 de milioane de lei. Compania are peste 2.000 de angajati.

Foto: agrofm.ro

Comentarii

USA Today

12.01.2015 06:53

Ia cautati, stimati ziaristi, corelatia intre numirea in functie a unui anume director din FDEE Transilvania Nord si evolutia numarului de lucrari castigate de firma la care se spune ca ar fi actionar : Electroplus.

Adauga comentariu