Vestita procuroare Anemaria Cireap pleacă în pensie de pe funcția de magistrat la Parchetul Curții de Apel Cluj

La scurt timp după ce Elena Botezan, ex-șefa DNA Cluj a plecat în pensie de pe funcția de judecător la Curtea de Apel Cluj, fosta ei ”parteneră” în perioada de glorie a serviciului teritorial de la Cluj, Anemaria Cireap și-a depus și ea solicitarea de pensionare.

Marți, 11 ianuarie, Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a supus la vot ordinea de zi prin care i s-a aprobat doamnei procuror Cireap solicitarea. 

În urmă cu un an de zile, Ziar de Cluj a scris despre plecarea subită de la DNA Cluj a doi procurori soț și soție. Era vorba despre Anemaria Cireap, care a optat pentru plecarea la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, împreună cu soțul ei - Daniel Isaia, care a urcat la Parchetul General al României. 

Spre deosebire de Isaia, Anemaria Cireap a făcut ”istorie” în perioada de glorie a DNA Cluj (2013-2016) când serviciul teritorial era condus de Elena Botezan. Cele două magistrate au semnat cele mai sonore dosare de corupție care vizau politicieni, funcționari publici și afaceriști interceptați pentru șpăgi, contracte fictive sau preferențiale. 

O parte din aceste dosare s-au încheiat cu condamnări cu executare, în prezent fiind pe rolul instanțelor încă două: cel al ex-șefului ISCTR Cluj, Rareș Pop și cel al ex-directorului AJOFM Cluj - Don Daniel. 

Garda veche, la pensie

Pensionarea doamnei Anemaria Cireap încheie un capitol al procurorilor care au întocmit cele mai multe dosare din istoria DNA Cluj. Spunem asta pentru că anul trecut, dintre foștii procurori de la DNA Cluj a mai rămas doar Ionuț Vasile, fiind admise cererile de pensionare pentru: Elena Botezan, Anca Mărincean și Meda Titu. În prezent ST Cluj a DNA este condusă de ultimul rămas din ”gașca veche”, procurorul Ionuț Vasile, a cărui reputație depinde în următoarea perioadă de condamnarea sau achitarea lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, pentru care acesta a întocmit două rechizitorii. 

Adauga comentariu