Veste importantă pentru romano-catolicii din Ardeal. Papa Francisc a numit un nou arhiepiscop al arhidiecezei de Alba Iulia

Pe 24 decembrie 2019, arhiepiscopul romano-catolic al arhidiecezei de Alba Iulia, Jakubinyi Gyorgy s-a pensionat. Astfel, Papa Francisc a acceptat renunțarea la conducerea pastroală a lui Jakubinyi și l-a numit arhiepiscop al arhidiecezei pe monseniorul Gergely Kovacs, cel care ocupa postul de șef de oficiu la Consiliul pontifical al culturii.

Conform Gherlainfo, înscăunarea noului arhiepiscop va avea loc sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 11, la Catedrala Episcopală Sf. Mihail de la Alba Iulia.

Monseniorul Kovacs Gergely s-a născut în 21 iulie 1968 în Târgul Secuiesc, județul Covasna. În 1993, Kovacs Gergely a fost hirotonit ca preot romano-catolic de episcopul de atunci, Balint Lajos. A studiat la Institutul Teologic la Alba Iulia și la Collegium germanicum et Hungaricum de la Roma. De asemenea, și-a obținut doctoratul în drept canonic la Universitatea postliceală din Luteran. Din 2007 îndeplinește funcția de șef de oficiu la Consiliul Pontifical al Culturii.

Foto: vaticannews.va


Adauga comentariu