Verdict: Separatoarele din Tureni rămân

Separatoarele de sens de pe Drumul Național 1, pe raza comunei  Tureni sunt cea mai bună soluție pentru trafic. Asta cred șefii  Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj. În ciuda nemulțumirilor oamenilor ce locuiesc acolo. Care reclamă de luni întregi faptul că nu pot intra în propriile curți tocmai din cauza acelor garduri separatoare.  

”Nu contestam faptul ca acești parapeti și aceste garduri nu-și au utilitatea lor, dar nu au ținut deloc cont ca aici trăiesc aproximativ 3000 de oameni și că avem și noi nevoile și necesitățile noastre”, a declarat Elena Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni.

Într-un răspuns oficial trimis redacției NCN, șeful Drumurilor Naționale Cluj, Radu Ilie Băruță, spune că acele separatoare de sens ajută la reducerea numărului de accidente. Așa că nici gând să le dea la o parte. 

”Pe parcursul implementării proiectului, s-au analizat de la caz la caz, problemele semnalate de către Antreprenor și Inginer, respectiv prin petițiile autorităților locale, riveranilor, participanților la trafic cu privire la Proiectul Tehnic (lot 5), fiind întreprinse demersuri de adaptare a acestuia la situaţia din teren (...) Ca o scurtă concluzie, noua secţiune transversală, conform statisticilor / studiilor internaţionale, reduce Severitatea accidentelor cu aproiximativ 50% față de situaţia iniţială şi numărul accidentelor cu cca. 12%”, a transmis conducerea Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj.

La o singură întrebare nu au răspuns șefii de la Drumuri Naționale: dacă vor face  breșă în actualul gard de separare al sensurilor, pe unde sătenii să poată intra cu mașini și utilaje agricole. Mai ales că primarul comunei Tureni a mers personal în biroul directorului DRDP, să îi solicite acest lucru. Ce răspuns a primit: că în acea zonă se va amenaja o... pasarelă. 

Comentarii

patitul

07.11.2017 14:55

Dar legatura dintre A3 cu Centura Valcele care s-a stabilit sa se faca pe la Tureni nu era prevazuta cu sens giratoriu pe DN? Deci vor trebui interupti parapetii de beton, in cazul in care se mai face aceasta legatura.

Adauga comentariu