A venit toamna, Emil Boc și-l face bocceluță pe Tarcea și-l expediază în China

Boc și Tarcea au dat zilele acestea o geană pe la Târgul Expo Real din Munchen. La fel ca și anul trecut.

S-au întors și au dat cu bla-bla-bla-ul pe la jurnaliștii de casă. Bla-bla-bla-uri din care am reținut chestiile ce din coadă sună bine: principalele obiective, investiții publice, avantajele competitive, atragerea de noi investiții, noi locuri de muncă șamd. Noi locuri de muncă într-un oraș în care angajatorii au făcut scurtă la mână de la lipitul pe geam de anunțuri de angajare?

În fine, scuipatul de rumeguș de la lustruitul limbii de lemn, e adus la rang de perfecțiune în administrația publică locală, mai ceva ca scuipatul de flegme pe trotuar în centru, sau de coji de semințe de floare în parcuri…

Prea rapid emilbocizatul (în numai doi ani) Dan Tarcea vine și el cu aportul de rumeguș: “Am discutat cu fonduri de investiții uriașe, care au în portofoliu sute de miliarde de euro”.

“Căcare” or fi fiind acele obiective, investiții publice, avantajele competitive, atragerea de noi investiții, noi locuri de muncă, fonduri uriașe de investiții șamd, n-am aflat nici după vizitele din alți ani, nici după vizita de anul trecut, dar nici după vizita de anul acesta.

Important este că Tarcea va merge la Jinan, Qingdao și Zhengzhou, în China. Să vadă dacă-și mai aduce aminte cineva că anul trecut au primit vizita unui omuleț din Cluj-Napoca, același cu premierul care, după vizita din 2010, a spus României fix cuvintele pe care ni le zice Tarcea în 2018: bla-bla-bla, “trebuia demult să deschidem porțile economice chinezilor”, bla-bla-bla, “pentru a putea intra mai ușor pe piața europeană”.

Vă las pe dumneavoastră să ghiciți care dintre bla-bla-bla-urile de mai sus sunt zise în 2010 și care în 2018.

PS: Ce-am mai râs de faptul că Tarcea le va prezenta chinezilor oportunitățile de la TEAM – acea locație la care nu se poate ajunge încă. Că drumul care trebuia să fie gata cam de pe vremea când Împăratul Qin unifica China, încă se mai scurge. Dar ar putea să le prezinte oportunitățile de la CREIC. La câte falii sunt în lucrare, poate fac chinezii o fermă de greieri. Iar la viteza cu care implementează municipalitatea “principalele investiții publice”, ar putea să-i consilieze pe chinezi să crească melci.

Adauga comentariu