A venit din SUA la Cluj-Napoca să participe la UNTOLD. ”Ciupercile” din bagaj l-au obligat să treacă pe la MAIN Stage-ul DIICOT

Un bărbat în vârstă de 36 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce Poliția de Frontieră a descoperit că a adus din America ciuperci cu efect halucinogen. Acesta le-a declarat anchetatorilor că a venit în țară pentru a participa la UNTOLD, iar ”marfa ” era de fapt folosită în scop medical. Anchetatorii susțin că acesta a călătorit din SUA până în Frankfurt, de unde s-a îmbarcat în avionul care a sosit la Cluj-Napoca. 

„Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Cluj-Napoca au depistat un cetăţean american care intenţiona să intre în Romania, pentru a participa la un festival, având în bagaj un pliculeţ ce conţinea substanţe halucinogene. 

La controlul de frontiera, în baza unei analize de risc şi având în vedere că bărbatul manifesta un comportament agitat, acesta a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit. În urma verificărilor efectuate asupra bagajului personal, s-a descoperit un plic transparent care conţinea mai multe fragmente vegetale (ciuperci), despre care existau suspiciuni că sunt halucinogene. Persoana în cauză a declarat că intenţiona să meargă la un festival, în municipiul Cluj Napoca, şi că substanţele respective erau folosite în scop terapeutic. Produsele au fost ridicate şi trimise la expertizare către laboratorul de specialitate, care a confirmat că substanţa vegetală conţine psilocină (drog de mare risc)”,arat anchetatorii. 

În cauză  se derulează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT, pentru introducerea sau scoaterea din ţară  de droguri de risc, fără drept. Totodată, cetăţeanului american nu i s-a permis continuarea călătoriei.

Adauga comentariu