Vela așteaptă noul Parlament pentru adoptarea REFORMEI în POLIȚIE. Sindicatul Europol: „Am cerut ministrului Vela să ne pună la dispoziție acest proiect de reformă ”

Sindicatul Europol susține că ministrul Marcel Vela așteaptă până după alegeri ca să se asigure că  proiectul de reformă al MAI - despre care susține că e gata - să treacă fără probleme. Același sindicat arată că proiectul nu a fost transmis organizațiilor care reprezintă polițiștii din teritoriu, pentru ca aceștia să propună amendamente sau să ia la cunoștință despre ce modificări dorește Vela în 2021 în Poliția Română. 

„Acum 2 zile, ministrul Vela, într-o conferință de presă, care se dorea a fi de fapt un „bilanț” pe care a vrut să îl susțină înainte de alegeri, că doar suntem în plină campanie, printre altele, a afirmat faptul că a fost  finalizat proiectul de reformă al MAI și că în acest moment trebuie doar promovat în Parlament. Însă, chipurile, nu a fost trimis până în prezent, pentru că se așteaptă alegerile parlamentare, pentru că acest Parlament cică nu ar mai fi bun.

În realitate, niciunei organizații sindicale nu i-a fost transmis vreun proiect în acest sens și nici nu cunoaștem conținutul proiectului de act normativ ce vizează reforma în MAI. Mai mult, deși ne spune ministrul că au fost peste 400 de propuneri primite în legătură cu reforma MAI, nu știm care au fost acceptate și ce au vizat acestea, în condițiile în care, ministrul Vela ne minte public și susține că a fost „pus pe transparență publică proiectul” (a se consulta link-ul de mai jos, poate găsiți voi proiectul de reformă, că noi nu am reușit să îl identificăm https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/).

Ce este de-a dreptul ridicol, este faptul că imediat după conferința de presă am fost năpădiți cu întrebări legate de acest pretins proiect de reformă, tocmai din partea șefilor din cadrul Poliției Române, Poliției de Frontieră, ba chiar a celor din Jandarmerie și IGSU, care ne-au cerut proiectul pentru că ei nu au fost consultați și nici nu știu ce conține. Vă dați seama care este legitimitatea acestei reforme, dacă ea nu a fost discutată tocmai cu beneficiarii ei”, arată reprezentanții Sindicatului Europol. 

În urma declarațiilor făcute de ministrul Marcel Vela, cei de la Europol au formulat o solicitare pentru a intra în posesia proiectului de reformă al MAI. 

„Pentru a clarifica totuși subiectul, am cerut ministrului Vela să ne pună la dispoziție acest proiect de reformă despre care a susținut că a fost deja elaborat și care așteaptă să fie depus în Parlament, dar nu în actualul, ci în noul, după alegerile din 6 decembrie.  Suntem foarte nerăbdători să vedem ce soluții s-au găsit pentru unitățile în care polițiștii intervin din timpul lor liber, pentru discrepanțele uriașe între cei care prestează aceeași muncă, iar salariile sunt diferite sau cum au de gând să abordeze discriminările pe care le avem astăzi în sistem pe zona profesională, salarială sau chiar în domeniul carierei polițistului, care astăzi nu mai există”, mai precizează cei de la Europol. 


Adauga comentariu