Vecinii Cluj Arena si ai Salii Polivalente, poluati fonic “calitativ” timp de 4 zile cu "flacari, CO2 si artificii"

Clujenii care locuiesc in vecinatea Cluj Arena, Sala Polivalenta, Parcul Central sau chiar Piata Unirii vor avea parte in aceasta vara de patru nopti albe prin bunavointa organizatorilor Festivalului Untold. Dar macar vor fi de calitate, promite Bogdan Buta, directorul festivalului.

Intrebat la conferinta de presa daca s-au gandit la disconfortul creat vecinilor festivalului si modalitatea concreta de rezolvare a problemei de poluare fonica, Buta a deschis robinetul cu aberatii.

“Am incercat sa luam masurile necesare astfel incat sa fie un disconfort cat mai mic pentru clujeni, in acelasi timp speram sa inteleaga importanta evenimentului pentru oras. Panourile pe care le vom folosi la structura, la amplasamentul scenei pana la modul in care se propaga sunetul. Specialistii legat de sunet, asta iar este un element important pentru ca aducem cu atat mai mult la main stage furnizori ai unui festival important din afara, deci asta se va reflecta si prin calitatea sunetului, a experientei.

Mi-am dorit nu doar sa avem artisti buni, ci toata experienta sa fie una corespunzatoare, cu atat mai mult aavand artisti de renume international, chiar printre cei mai buni din lume, asta se reflecta si in show, sau in cerintele legate de calitatea sunetului, de experienta, de show, adica cineva care o sa participe la show-ul lui Avicii sau David Guetta in Cluj cu siguranta va avea aceeasi experienta ca unul din Belgia sau nu neaparat sa dau nume de alte festivaluri. Automat acesti artisti impun un anumit standard si asta se reflecta in calitate, in sunet, in lumini, lasere, flacari, CO2, artificii (fete frumoase, baieti frumosi, mici, pepeni, struguri, baie  - n.red.)”, a spus Buta.

La ora 3 dimineata, cand copiii va vor plange din cauza zgomotului infernal de sub geam incercati sa ii linistiti spunandu-le ca sunetul este de calitate. Efectul este garantat.

Comentarii

Luci

08.08.2016 01:25

ADMIN: repetăm pentru asistații mintal deveniți un fel de Martorii lui Untold:​"nici o inițiativă privată nu are dreptul să închidă cu garduri un parc public, să ceară bani pentru a permite accesul oamenilor pe un spațiu comunitar; nici o inițiativă privată nu are dreptul să perturbe ordinea și liniștea publică, după ora 23, să deranjeze de-a lungul întregii nopți cîteva zeci de mii de cetățeni ai Clujului, care nu sînt interesați de programul lor "artistic". La acestea ni se răspunde că: a) totul ține doar 4 zile; b) orașul are de cîștigat (inclusiv) financiar. Dar unde scrie că o Primărie din România are dreptul să suspende 4 zile statul de drept și să încalce legea, dacă a) e doar pentru puțin timp; b) e rentabil?!Exact asta s-a întîmplat și la Caritas: toata lumea a avut de cîștigat (atîta timp cît ilegalitatea funcționa). Așa că s-a constituit o mega-complicitate socială, în care ordinea și legalitatea au fost blocate, prin ordin de la Primăria lui Funar, cu sprijinul presei, care publica listele de "cîștigători", cu înflorirea CFR-ului (care aducea lumea la Cluj - inclusiv din străinătate), spre bucuria hotelierilor etc.Nu credeam că metodele lui Gheorghe Funar vor învia la Cluj pe vremea lui Emil Boc..."

Adauga comentariu