Vechiul Ștrand Municipal al Clujului a devenit depozit pentru rinocerii Untold

Vechiul Ștrand Municipal, bine ascuns - la vedere, în buricul modernizat al Clujului festivalier (peste drum de Polivalentă și de Cluj Arena), a devenit depozit pentru rinocerii, coliviile, plantele, în general pentru toate acareturile Untold.

Ștrandul Municipal oferă spațiul de depozitare perfect pentru organizatorii festivalului: are o suprafață mare, ușor accesibilă, lipită de zona de distracție.

Pentru clujenii lipsiți de ștranduri vara, renovarea Municipalului ar fi fost însă mult mai oportună. În 2017 au existat investitori care au vrut să readucă Ștrandul Municipal la strălucirea de altădată. Ar fi fost o completare perfectă a acestei zone, dedicată sportului și agrementului. Însă, Primăria a tergiversat investiția, blocând-o cu hârtii, până când firma care voia să reabiliteze ștrandul (al cărui teren îl închiriase) a intrat în insolvență. Terenul a fost vândut ulterior către alți oameni de afaceri, care nu au mai făcut, până în prezent, nimic pe terenul rămas în paragină.

Fostul Ștrand Municipal stă abandonat în mizerie de două decenii, terenul cu un potențial imens fiind folosit, din câte se pare, la potențialul maxim, doar de organizatorii ”smart” ai Untold.

Ziar de Cluj a discutat, în luna iunie, cu Mihai Mocanu, fostul administrator special al firmei care intenționa, în anul 2017, să reabiliteze și să redea în folosință Ștrandul Municipal. Acesta ne-a explicat:

„Respectiva societate a intrat în faliment. S-a reziliat contractul cu proprietarii spațiului, Unita Turism Holding, care l-au și vândut între timp unor oameni de afaceri. Noi am avut un contract de închiriere pe 15 ani. Noii proprietari, din câte știu eu, sunt o combinație de greci cu români, care voiau să dezvolte ceva clasic, un ansamblu imobiliar.

Noi atunci am avut depuse mai multe solicitări, inclusiv pentru activități provizorii, dar Primăria a întârziat foarte mult acest lucru. Ulterior, datorită creditelor luate și a faptului că nu am putut produce efectiv, firma a intrat în faliment. Problema a fost că noi tot capitalul pe care l-am avut atunci l-am investit în ștrand. Am făcut investiții de peste 300 000 de euro acolo. A fost schimbat un metru de sol, a fost scos pentru că erau tuneluri de șobolani, erau mizerii multe, sticle, prezervative, cadavre de pisici și câini, de toate găseai! Am lucrat și la marginea bazinelor. Eu am vrut să fac acolo inclusiv o grădiniță cu program sportiv. A fost un litigiu lung și cu Unita, motiv pentru care nu s-a mai putut. Noi am avut inclusiv mobilierul cumpărat, s-au pierdut minimum 300 000 de euro, investiție făcută. Am avut totul pregătit, era proiectul făcut, trebuia doar să ne dea autorizația provizorie și dreptul de a face bazinele. Înainte noi am cerut, pentru a putea produce, să ne dea voie să facem o terasă în aer liber sau chiar să desfășurăm mici festivaluri.

Investiția totală era cam de un milion de euro, pe tot ce însemnau pompele, pentru că noi voiam să încălzim apa, era o întreagă poveste, frumoasă de altfel!

Acela a fost unul dintre proiectele frumoase ale Clujului, care ar fi fost extraordinar, dacă municipalitatea nu ar fi întârziat foarte mult. Și, fără argumente! Nu știm de ce, nu am înțeles nicio secundă, nu ne-au dat niciodată explicații, nici în scris, nici verbal, nici off the record, nimic!

Rămâne în continuare o gaură neagră a Clujului zona aceea, deși putea fi o zonă de agrement extraordinară! Un rol în toată povestea l-au avut și cei de la Untold, care au avut un scop de a prelua spațiul respectiv, să îl folosească pe gratis, și noi nu am vrut să îl dăm pe gratis pentru că era o investiție, am vrut să fim parteneri, ei nu au vrut să fim parteneri și, în momentul acela, și-au folosit toate resursele să blocheze proiectul.”

Nu avem la Cluj ștranduri moderne (deși, am fi putut avea), aqua park, ori o grădină zoologică, însă avem Ștrandul Municipal, locul perfect unde Untold își poate parca rinocerii:

E fain la Cluj!

Adauga comentariu