Vasile Luca a fost dat afara de la Radio Cluj, dupa ce a reclamat la DNA ca protejata UDMR, Debreczeni Hajnal , este angajata ilegal pe un salariu de 9.000 de lei

Unul dintre veteranii Radio Cluj, Vasile Luca, a fost dat afara, ieri, de conducerea Radiodifuziunii Romane. Luca este cel care a scos la lumina angajarea “pe pile” a lui  Debreczeni Hajnal – consiliera de presa al presedintelui UDMR – si a formulat, in urma cu doua luni, o plangere penala la DNA. El a avut curajul sa arate ca protejata UDMR a fost angajata studioului in acte, in mod ilegal, incasand un salaru nesimtit de 9.000 de lei pe luna si fara sa presteze niciun serviciu. Drept consecinta, conducerea Radiodifuziunii Romane a reusit sa “inventeze” un motiv pentru a-l da afara pe Vasile Luca, dupa 25 de ani de munca la postul de radio.

“Ieri mi s-a desfacut contractul de munca, incalcandu-se legislatia si dreptul la aparare. Motivul invocat a fost acela ca am avut o colaborare cu Agro TV, in conditiile in care Agro TV redifuzeaza materialele mele, iar colaborarea s-a incheiat in urma cu opt luni. Comisia nu poate sanctiona decat abateri avute in ultimele sase luni”, a explicat Vasile Luca, pentru Ziar de Cluj.

Veteranul Radio Cluj arata ca a avut, pana acum, aprobarea conducerii pentru colaborarea cu Agro TV, insa nu s-a tinut cont de acest fapt.

“In motivarea comisiei de disciplina se arata ca am fost concediat <<pentru grave abateri de imagine>> pe care le-am produs in colaborarea mea. Bineinteles ca in uma cu un an jumate, cand aveam aprobarea conducerii, nu produceam grave abateri de imagine, dar dupa ce am facut plangere pentru ca cei de la Bucuresti si de la Cluj au furat bani – pentru ca asta au facut in cazul lui Debreczeni Hajnal -   automat s-au trezit ca eu trebuie sa fiu sanctionat”.

Sanctiunea s-a aplicat treptat: in urma cu doua saptamani a fost penalizat cu 10% din salariu, iar apoi I s-a desfacut contractul de munca.
Vasile Luca este hotarat sa actioneze in judecata decizia Radiodifuzunii Romane si este convins ca va castiga procesul.

Comisia de disciplina a fost formata din redactorul- sef adjunct de la Targu Mures, o persoana de la Resurse Umane si un consilier juridic.

In plangerea penala inaintata Directiei Nationale Anticoruptie in urma cu aproximativ doua luni, Vasile Luca arata ca Debreczeni Hajnalka a „lucrat” ca realizator la Radio Cluj  patru luni, dar conform unor informatii neverificate era de mai multi ani platita de SRR cu 9.000 lei lunar. Ea nu a fost vazuta de niciun alt angajat la Radio Cluj, iar plata a fost una mascata.

Conducerea Radio Cluj si a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) au fost acuzate in acea plangere de abuz in serviciu, discriminare si deturnare de fonduri. Vasile Luca, angajat de 25 de ani la Radio Cluj, prezenta in plangerea sa documente prin care se aproba prelungirea detasarii lui Debreczeni cu inca trei luni la Radio Cluj, in conditiile in care, spune acesta, acest fapt contravine legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune.

Dupa inregistrarea plangerii la DNA si dupa ce Ziar de Cluj a relatat acest fapt, Debreczeni Hajnalka si-a dat demisia de la Radio Cluj.

Comentarii

vlad tepes

28.05.2015 12:38

Cei care au primit banii via Debreczeni Hajnalka ( ca nu cred ca ea era enduserul lor) sa aduca fuga-fugutza ( adeca rokton, minden es ozonperctz) bishtarii din chimir, ca va ajunge zbiciul-corbaciul-imblatiul lui Atila din urma shi fi-va vai s-amar de curul ( ca fund are doar oala !) vost, din cauza accesarii tzepelor pregatite deja, prin acea parte o corpushorului uman ( inca !!!!)

vlad tepes

28.05.2015 12:43

Cei care au primit banii via Debreczeni Hajnalka ( ca nu cred ca ea era enduserul lor) sa aduca fuga-fugutza ( adeca rokton, minden es ozonperctz) bishtarii din chimir, ca va ajunge zbiciul-corbaciul-imblatiul lui Atila din urma shi fi-va vai s-amar de curul ( ca fund are doar oala !) vost, din cauza accesarii tzepelor pregatite deja, prin acea parte o corpushorului uman ( inca !!!!)

Miklos Seby

28.05.2015 18:35

Eu l-as plati pe Luca asta sa nu se mai duca inapoi. Acolo geme de mizerie, de retartati, incompetenti. Din curiozitate am  cautat "audienta radio" pe Google dupa ce am citit articolul cu Gainusa care a dus cu el 250 000 de ascultatori si peste ce am dat ? Peste audienta nationala. In 2012 , 147 000 ascultatori, in2013 129 000, in 2014, 120 000 si surpriza in primavara lui 2015, 87 000 ascultatori din care 15 000 au varsta intre 19 si 49 de ani, din care 10 000 maghiari si 5 000 romani. Radio Cluj , cica, emite in 8 judete... stiti cati ascultatori are Kiss FM( de exemplu) in 2015? 2 050 800 ascultatori. deci peste 2 milioane...Cine-i manager la RCJ? Bisnitarul Rosca , de dupa revolutie (ia valuta neamule) , traficant de masini, curvar, analfabet, plaghiator, pupincurist...Deci pentru gunoiul asta platim noi abonamente?

Greg P.

29.05.2015 09:42

  Domnu Vasile intentati proces PERSONAL  la toate persoanele care au facut parte din comisia care v-a dat afara ca daca dati numaiinstitutia cade un singur cap care cred ei ca nu mai au nevoie de el. Asa ca daca au fost "n" persoane dati-le pe toate in judecata pentru abuz in serviciu ca sa plateasca toate. Bafta

calaul de cluj

03.06.2015 10:33

Geambasul de cai "putere" Bogdan Rosca ZASMENCU, plagiatorul cu diploma "Magna cum gaura" menajerul de la Radio Cluj, care se pupa-n bot cu Kelletti, Ponta, Miculescu si cu alti armasari, ar trebui sa nu uite ca ocupa locul unui om competent, asa cum el nu este. Mars afara cainilor, manca-v-ar turbarea !

Adauga comentariu