Vasile Dâncu, strategul și intelectualul PSD, ne arată cât de mult preț pune pe respectarea legilor după ce s-a plimbat fără mască într-un spital

Lucian Bode, ministrul Transporturilor din Guvernul Uniunii Stalinist Leniniste Aripa Liberală şi-a permis aroganţa de a considera că toţi românii sunt la fel de nătărăi sau îndoctrinaţi ca cei care-i votează şi a scos pe gură o minciună cu privire la accidentul în care a fost implicat: “e mic, nu ştie nimic”.

A primit o replică pe măsură din partea sindicaliştilor poliţişti de la Europol (citez): ”Vedem același tipar. Tăcere, tentativă de mușamalizare și la câteva zile, la presiunea opiniei publice, o poveste cusută cu ață albă. Totul pentru a salva aparența unui Guvern ”integru”, care fumează în Palatul Victoriei, își trimite subordonații să se întâlnească noaptea cu interlopii pentru a negocia legea sau se folosesc de funcție pentru a fi deasupra proștilor care respectă regulile de circulație”.

”Ne spuneți și nouă ce fumați?” – s-au întrebat, retoric, sindicaliştii.

Fumează nesimţire, lipsă de educaţie şi de bun simţ, fix ca toţi cei care trag în piept acest popor de peste 30 de ani măcar.

Sâmbătă a venit şi “replica” de nesimţire, lipsă de obraz şi de bun simţ a “opoziţiei”.

Vasile Dâncu, strategul și intelectualul Uniunii Stalinist Leniniste Aripa Social Democrată, ne-a arătat, sâmbătă, cât de mult pune preţ pe respectarea legilor după ce s-a plimbat fără mască într-un spital.

Acesta l-a însoţit pe Marcel Ciolacu la Fălticeni, judeţul Suceava, unde a avut loc o acţiune electorală. Staff-ul de campanie PSD a vizitat noul spital al municipiului, iar Vasile Dîncu a trecut prin aproape toate secţiile fără să poarte masca de protecţie. Vasile Dîncu avea în mână o mască de protecţie, dar era ruptă. Strategul PSD nu a căutat nicio soluţie pentru înlocuirea acesteia, ci a intrat în spital însoţind echipa de campanie pe toate secţiile. La un moment dat chiar, Dîncu s-a urcat într-un lift alături de alte persoane. El a părăsit spitalul atunci când vizita pe secţii s-a încheiat, nu mai devreme.

Întrebat de ce a avut acest comportament, acesta a spus: ”Pentru că mi s-a rupt masca”.

”Nu era normal să ieșiți să părăsiți spitalul?”, a continuat jurnalista.

”Am împrumutat o altă mască până la urmă. A fost un accident. Până la urmă am ieșit”, a mințit, în ciuda evidenței, Dîncu.

.

”La finalul vizitei ați ieșit, am fost acolo”, a insistat jurnalista, adăugând că liderul Consilului Național al PSD a fost fără mască inclusiv în lift, alături de alte persoane.

În acest moment, președintele PSD, Marcel Ciolacu a intervenit în discuție, spunând, că este ”o întrebare existențială pentru zilele noastre și ancorată în realitate”.

Probabil încurajat de mârlănia șefului său direct, Vasile Dîncu a ținut să arate că el este intelectualul partidului și cât preț pune pe respectarea legilor: 

Și eu vă mulțumesc pentru profunda întrebare", a răspuns ironic Vasile Dîncu, la întrebarea jurnalistei, schimb de replici preluat de Ziar de Suceava.

Prin urmare, în loc să transforme Dîncu partidul într-un veritabil partid de stânga, reformat, modern, european - așa cum s-a lăudat că face când a fost ales în funcția pe care o deține, îl transformă Ciolacu pe el dupa chipul și asemanarea lui? Sau, a fost doar un prilej să-și dea arama pe față?

Asta pentru că, în România, purtarea măştii în spaţii închise este obligatorie.

Dar numai pentru populime. Ei, respiratorii de “aere” în aerul rarefiat al Puterii, sunt exceptaţi întotdeauna.

Doar pentru fraieri amenda pentru nepurtarea corespunzătoare a măştii sau nepurtarea măştii de protecţie în contextul pandemiei de COVID-19 este între 500 şi 2.500 de lei. Şi am văzut şi milițieni zeloși care au încătușat populime de rând, sau chiar au spart-o la nas cu pumnul de râtan care are impresia că e în slujba politicianului, nu a cetățeanului care-l plătește.

Chiar mă întreb de ce nu l-a legitimat nimeni pe Dâncu în spital și nu l-a rugat să remedieze situația sau să părăsească incinta?

Mă întreb retoric.

Cum v-am mai spus Uniunea Social Liberală trăiește, încă mai fură de la noi. Acum doar mimează o opoziție de conjunctură.

Cu mârlănie, ministrul PNL de la Transporturi, Lucian Bode ne zice că ”Demnitarul nu are voie să spună șoferului SPP să meargă mai repede sau mai încet, să folosească sau nu semnale acustice și luminoase. Și că el e mic, nu știe nimic ”se odihnea pe bancheta din spate”. Probabil cu capul pe umărul generalului Pahonțu de la SPP.

La o săptămână după ce accidentul (neraportat, conform legii) a făcut valuri în spațiul public, să vii cu astfel de argumente este ignobil. Nimic nu este mai ordinar, mai lipsit de bun simț, o dovadă mai crasă de lipsă de educație, de neterminare morală decât să dai vina pe un om care, prin natura meseriei, nu are voie să ţi-o spună de la obraz că eşti un deşeu cu faţă umană. Faptul că grohăia chipurile pe bancheta din spate nu-l exonerează de presiunea funcţiei pe care a exercitat-o asupra angajatului SPP.

Dar la fel de ignobili, ordinari, lipsiți de bun simț și neterminați moral sunt și "civilii" societăţii care acum tac ca rahaţii în iarbă, fără să amendeze abuzul.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, a grohăit către națiune Lucian Bode.

Este o explicație pentru indivizi pe care Lucian Bode îi crede cu IQ-ul la fel de subdezvoltat ca al lui!

Și-acum vine strategul Dîncu să ia națiunea de proastă. Zice că n-a purtat mască în spitalul pe care-l vizita pentru că i s-a rupt masca pe care o avea. Și de unde spumele mării să ia el o mască într-un spital, nu-i așa?

Mitomania, mitocănia, mârlănia și mitămania sunt pandemiile mediului politic și funcționăresc din România.

Lăsați procurorii, nu vă puneți speranța că au să facă curat în sistem. Că fac parte din același mediu corupt și coruptibil. Au demonstrat asta cu prisosință. Singurul vaccin adevărat este ștampila de vot.

Nu mai votați infractori și papagali.

Și, gata!

 

FOTOCREDIT: Adevărul.ro

 

 


 

Adauga comentariu