Vasile Dâncu și-a predat mandatul vicepremierului Sevil Shhaideh. Ce proiecte de viitor are?

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice Vasile Dâncu a declarat joi, pentru Agerpres, că a avut, la predarea mandatului, o discuție tehnică cu noul deținător al portofoliului și vicepremier Sevil Shhaideh.

"Am făcut o analiză a ceea ce am făcut în acest an, cu accent pe strategiile cele mai importante pe care le-am promovat noi - strategia (...) privind dezvoltarea funcției publice, strategia legată de formarea în domeniul funcției publice. (...) am vorbit de proiectele legate de modernizarea administrației care sunt în acest moment în lucru (...) sau pe care le-am încheiat într-o primă fază, pe care doamna ministru Sevil Shhaideh, care a lucrat la toate aceste proiecte în tot acest an, le promovează mai departe cu siguranță, pentru că sunt și proiectele ei, ca și ale noastre și ale Guvernului. E vorba de codul administrativ, încheiat de noi, care este în dezbatere publică și care va fi promovat cred foarte rapid. (…) Eu am accentuat legat de o nouă dimensiune, pe care împreună cu Sevil Shhaideh și cu ceilalți am dezvoltat-o în acest an, prin aprobarea Strategiei de dezvoltare teritorială a României, care este un master plan al dezvoltării, unul dintre cele mai importante documente din ultimii ani și care va seta pentru viitor regulile după care se dezvoltă România. (...) Și sigur că am discutat și despre descentralizare".

Or fi discutat, numai că în ceea ce privește regionalizarea și descentrașizarea, aceasta nu se poate face fără un proiect de revizuire a Constituției – a declarat doamna Shhaideh la audierile pentru învestire din Parlament, unde a și punctat scurt:

“Nu avem în programul de guvernare comasări de comune”.

De ce? Că-i rost de sifonat bani pentru clientela locală a PSD. Că aflăm că, ministerul va completa veniturile localităților care nu au un venit de 750lei/locuitor; în plus, localitățile sub 2000 de locuitori, care nu beneficiază în prezent de finanțare pe PNDL și pe fonduri europene vor primi finanțare pe PNDL pentru dispensare, școli, apă-canal și drumuri.

Căci, un alt subiect abordat în cadrul discuțiilor Shhaideh a fost legat de fondurile europene.

"Am avut și o bună discuție (...) despre fondurile europene, stadiul în care se află programele și cum pot fi accelerate, mai ales că Ministerul Dezvoltării Regionale va primi și fostul Minister al Fondurilor Europene. (…) Doamna ministru a stabilit și sarcini directe pentru departamente, pentru analiza rapidă a ceea ce trebuie făcut de urgență".

În ceea ce privește planurile de viitor, Vasile Dâncu a menționat că în următoarea perioadă se va odihni și se va concentra pe proiectele personale.

"Revin la catedră, la Universitatea din București. Îmi reiau patru cărți pe care le-am lăsat în diverse stadii. (...) Am o serie de proiecte de cercetare sociologică. (...) Voi fi prezent în spațiul public ca analist politic, (...) am foarte multe proiecte și împreună cu câteva televiziuni. Vreau să revin la proiectul meu de suflet 'Sinteza'. (...) În viitoarele săptămâni și luni o să-mi lansez în mai multe locuri din țară noua mea carte 'Politically incorrect. Scenarii pentru Romania posibilă'", a anunțat fostul vicepremier

Adauga comentariu