Vasile Dâncu despre moartea Cristinei Țopescu: ”Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel”

Vasile Dâncu reacționează cu un mesaj pe o rețea de socializare după aflarea veștii despre decesul jurnalistei Cristina Țopescu. Acesta susține că jurnalista ar fi vrut să se mute la Cluj, crezând că aici lumea e altfel. 

Am facut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat si responsabil, un om pur si profund, un înger printre noi, cei descurcăreți, orientați, orientali sau pragmatici. Nu putea accepta compromisurile și accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întalnire cu ea te urmărea saptamâni și luni bune. Si poate tocmai de asta, foarte putini dintre noi au înteles ca admiratia nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, așa cum a trăit. Și-a păstrat sufletul curat și a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile si suferințele lumii.
Am discutat intr-o emisiune despre ratiune si monstrii ei, despre credință, valori si barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat sa fie dezamagită și de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi.
Cristina, drum bun spre lumină!

Cristina Țopescu a fost găsită decedată în locuința sa după ce o vecină a anunțat poliția, îngrijorată că nu o mai văzuse pe jurnalistă de trei săptămâni. 

Adauga comentariu