Vasile Dancu, artizanul unei lovituri de imagine INCREDIBILE pentru Cluj: vizita cardinalului Monterisi, trimis al Papei, si liturghie comuna cu IPS Andrei! Dancu negociaza discret posibila vizita a Papei la Cluj in 2019!

Diferenta de viziune. Stapanul Clujului, Ioan Rus, pregateste de 1 decembrie o susanea penibila sub egida ong-ului Transilvania Leaders, manjind-o politic cu participarea lui Victor Ponta, liderul paritdului Pro Romania, si Corina Cretu, comisar european, care va trece la Pro Romania (apropo, oamenii de afaceri care contribuie cu zeci de mii de euro la contul Transilvania Leaders sunt de acord sa sustina Pro Romania?). Si ca sa faca show, ca sa arate ca e stapan peste Cluj, i-a invitat si pe primarii PSD din judetul Cluj, punandu-i intr-o postura penibila.

 

De cealalta parte, Vasile Dancu da o lovitura de imagine incredibila, punand Clujul pe harta Vaticanului, ajutat de inaltii prelati greco-catolici din Cluj.

Spre deosebire de Rus, Dancu si-a dorit sa marcheze data de 30 noiembrie despre care putini stiu ca e Ziua Religioasa a Romaniei. Si o va marca discret, dar intr-un mare fel, caci Clujul primeste azi vizita Eminenței Sale Francesco Cardinal Monterisi, un apropiat al Papei Francisc (a fost membru votant in Conclavul care l-a desemnat pe Francisc ca Papa), un om extrem de influent la Vatican si cu o experienta incredibila in problemele Estului Europei (a raspuns bisericeste de zone grele precum Bosnia).

 

Prezenta sa la Cluj este cu atat mai interesanta cu cat, potrivit surselor, se negociaza discret si intens, o posibila vizita a Papei Francisc si la Cluj in 2019, realizare unica in istoria Romaniei. In fapt, asemenea vizite sunt semne diplomatice prealabile ale unor astfel de vizite.

Dar nu asta e lectia de organizare pe care o ofera Dancu, ci una si mai interesanta, aproape incredibila: Vasile Dancu l-a convins pe IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, sa participe vineri la Sf. Liturghie în Catedrala Greco-Catolică ”Schimbarea La Fața” din Cluj-Napoca, B-dul Eroilor nr. 10, lucru care arata cat de modern gandeste IPS Andrei si ca Cluj-Napoca este cu adevarat un simbol al ecumenismului. Gestul de respect va fi intors ortodocsilor caci Cardinalul va participa apoi la Liturghia Arhiereasca din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa.

 

PS: Misto si gestul lui Dancu de a se preocupa si de bunastarea Nasaudului din judetul natal. Cardinalul Monterisi va face cu Vasile Dancu si o vizita la spitalul orasenesc de acolo unde va fi donat un computer tomograf. 

PS2: Ucule, asa se face! Degeaba ai forta, daca o folosesti pe tampenii. Sa dai lectii de ingamfare Guvernului Tarii, cum a fost si concertul de anul trecut de la Viena, absolut inutil.

 

Va prezentam in exclusivitate Programul comun al Cardinalului si al Mitropolitului Andrei. Sunt gesturi istorice, demne de un Centenar al Romaniei. 

 

Miercuri, 28 noiembrie 2018

Ora 19,40 - Cardinal Monterisi ajunge la Cluj-Napoca

 

Joi, 29 noiembrie 2018

 

Loc. Cluj-Napoca 

Ora 9,45– Vizita Prefect Dr. Ing. Ioan Aurel CHERECHEȘ, Prefectura Cluj

Ora 10,30- Visita la Primarul Emil BOC- Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Ora 11,00-  Declarația de presa la Primaria Municipiului Cluj-Napoca

Ora 12,00– Vizită Președinte Alin Tise - Consiliul Județean Cluj

 

Loc. Nasaud (BN)

Ora 14,30– Vizita la Primarul Nicolae Mircea ROMOCEA 

Ora 15,30- Vizita la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” – cu ambulatoriu integrat  - Donație Computer Tomograf (Accademia Internazionale Mauriziana)

Ora 18,00- Plecarea spre Cluj

 

Vineri, 30 noiembrie 2018 – ZIUA NAȚIONALĂ RELIGIOASĂ A POPORULUI ROMÂN

 

Ora 8.30–Sf. Liturgie în Catedrala Greco-Catolică ”Schimbarea La Fața” din Cluj-Napoca, B-dul Eroilor nr. 10(CJ), cu participarea: Eminenței Sale Francesco Cardinal Monterisi, IPS Andrei, PSS. Florentin si a Baronului Fabrizio Mechi di Potassieve.

Ora 11:00– Eminența Sa Francesco Cardinal Monterisi va participa la Sf. Liturghie Arhiereasca din Catedrala Mitropolitana Ortodoxa.

Ora 12,00 – Sfințirea statuilor Mitropolit Bartolomeu ANANIA si Episcop Nicolae IVAN, urmand ca delegatia oficiala sa se deplaseze pe B-dul Eroilor in dreptul Catedralei Episcopale Greco-Catolice ”Schimbarea La Fața” si sfintirea statuii Cardinalului Iuliu Hossu.

Ora 13,00- Vizita oficiala a Eminenței Sale Francesco Cardinal Monterisi la Mitropolia Orotodoxa.

 

Sambata, 1 decembrie 2018 -  ZIUA NATIONALĂ A ROMÂNIEI

 

Ora 9,00– Depunerea de coroane în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca

Ora 10,00– Slujba Te-Deum în Catedrala Mitroplitana Ortodoxa din Cluj-Napoca

Ora 10,30– Ceremonia oficială dedicată Centenarului României în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca

Adauga comentariu