Vasile Dancu a ajuns sa se autosondeze prin IRES. Practica e cam neetica: se numeste push poll

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD și cel care deschide lista la Senat din partea PSD Cluj pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, recurge la practici neortodoxe de „sondare” a opiniei publice privind propria sa candidatură pentru Senat, chiar prin intermediul Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), entitate pe care a coordonat-o până în urmă cu câțiva ani. 

„Tocmai m-au sunat cei de la Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) pentru un sondaj despre Vasile Dâncu. 

Ce interesant! 

Dacă particip la vot, dacă îl cunosc pe Vasile Dâncu, dacă l-aș vota pe Vasile Dâncu, dacă i-aș transmite ceva ”senatorului” Vasile Dâncu... 

Nimic despre ceilalți candidați, despre alte partide”, semnalează o ziaristă din Dej care a publicat mesajul.

Din păcate, metoda la care a apelat Vasile Dâncu - președintele Consiliului Național al PSD, care este și cel care deschide lista pentru Senat din partea PSD Cluj pentru alegerile parlamentare – reprezintă un fals sondaj cu răspuns indus, numit Push Poll.

De altfel, după cum notează Irina Maxim, aceasta nu intenționează să voteze cu Vasile Dâncu.

Jurnalista i-a făcut și o recomandare cu prilejul „sondajului” de opinie: 

„Le-am spus că nu votez cu el și când m-au întrebat ce i-aș transmite respectivului am zis ”să se lase de politică”, conchide jurnalista. 

Pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PSD Cluj și-a desemnat candidații pentru Senat și Camera Deputaților spre finalul lunii octombrie:

La Senat lista este deschisă de profesorul Vasile Dâncu, președintele Comitetului Național al PSD, iar la Camera Deputaților primul pe listă este medicul Patriciu Achimaș Cadariu, fost Ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și director al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Pe lista pentru Senat îi mai regăsim pe Ciortea Răzvan, candidatul PSD la funcția de primar în Turda la alegerile din vară, Anastase Claudia, fost consilier local, Mocanu Mihai, economist, Groza Florin și Oprea Laurențiu.

Pe lista pentru Camera Deputaților se mai află: Alexandru Cordoş, actualul președinte interimar al PSD Cluj, uramat de Ovidiu Săcară, Horea Chirteş și Cornel Itu, actualul deputat. Pe poziția șase o regăsim pe Gabriela Ciot urmată de Chiorean Laura. Pe locul opt este Glăvan Mădălin, urmat de Sălătioan Vasile, consilier județean, Muncelean Teodora, Băgăcean Marinel, Gherman Maria și Lup Dragoș.

Din păcate, pe bannerele electorale ale candidaților PSD Cluj la alegerile parlamentare, sigla PSD nu se regăsește ori este ascunsă într-un colț minuscul al panoului electoral.

Se pare că atât profesorului Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național PSD, cât și lui Patriciu Achimaș, le este rușine de numele partidului pentru care candidează la alegerile parlamentare din acest an, chiar cap de listă. 

Acum, Vasile Dâncu realizează sondaje de opinie privind propria sa candidatură chiar prin intermediul institutului IRES pe care l-a coordonat. 
 

 

Adauga comentariu