Vanzatoarea de porumb din Parcul Central, hartuita in continuare de Politia Locala

Doamna Maria, femeia care de ani de zile le vinde clujenilor porumb fiert in Parcul Mare nu se poate bucura nici acum de intrarea in legalitate. Desi a primit autorizatie in luna mai, cinci politisti locali vin mereu sa o alunge, acuzand-o ca si-ar fi falsificat actele.

Incidentele au avut la sfarsitul saptamanii trecute.

“Au venit la mine in parc cinci barbati in uniforma, mi-au cerut actele si, cand le-am aratat, mi-au spus ca sunt false. Asa le-am primit de la primarie: cu semnatura primarului Boc, dar nu i-au mai pus stampila. In plus, acolo unde scrie locul unde am voie sa vand scrie doar strada “George Cosbuc intrare”, in loc de “intrare in Parcul Central”. Nu e vina mea ca au scris asa”, a relatat vanzatoarea de porumb fiert, pentru Ziar de Cluj.

Femeia a povestit ca oamenii legii au vrut sa ii confiste actele.

“Nu am vrut sa le dau, am zis ca daca vor, le las o copie. S-au purtat cu mine ca si cum eram ultimul om. Le-am spus sa sune la primarie, ca doamnele acre mi-au dat autorizatia a spus sa sun la ele daca sunt probleme. Politistii mi-au spus ca au sunat deja si ca nu figurez nicaieri. De doua ori au venit la mine in parc, si sambata, si duminica, fara sa ii verifice si pe ceilalti care vindeau pe acolo”, s-a plans doamna Maria.

Banii provenit din vanzarea porumbului pe strada sunt principala sursa de venit a familiei sale. Sotul ei lucreaza doar cand gaseste de lucru in constructii si doar temporar. Cei doi au o fetita de sase ani si jumatate. Locuiesc in zona pietei Mihai Viteazul, in casa mamei femeii.

“Porumbul il compar de la piata IRA, dupa care il fierbem acasa. Fac asta de 6 ani, din care abia ultimele doua luni legal. Eu am vrut sa lucrez legal, dar pana in mai nu mi s-a raspuns la cererile de autorizare. Am mai vandut pe Memorandumului, pe la stranduri si, acum, in parc. Se bucura oamenii cand ma vad cu porumbul, se cumpara tot in foarte putin timp. O sa ma duc azi dupa-masa la primarie, dupa ce merg cu fetita la doctor, ca e un pic racita”, a mai spus doamna Maria.

E aceeasi vanzatoare pe care consilierul lui Emil Boc, Peter Pal, a vrut sa o ia pe sus cu Politia Locala din centrul Clujului in urma cu un an. In luna mai, in plina campanie electorala, femeia a primit autorizatia pentru care facea cereri de ani de zile, dupa care a facut alte cereri de prelungire.

“Nu am primit confirmarea, doar ceva hartii ca trebuie sa platesc taxa”, a mentionat doamna Maria. 

Oficialii Biroului Mass-Media din cadrul Primariei Municipiului Cluj-Napoca au precizat ca Politia Locala a facut controale asupra tuturor comerciantilor aflati in Parcul Mare. 

"Nu a fost vizata in mod special vanzatoarea de porumb fiert si nu a fost vorba, in nici un caz, sa fie acuzata de falsificari. Vom face verificari in acest caz", a precizat Iulia Persa, sefa biroului. 

Comentarii

Dan

23.06.2014 17:16

Romanii au un fix cu stampila... de curiozitate, stiti ca nu este nici un cadru legal pentru stampile ? .... Aderarea Romaniei la UE a eliminat obligativitatea stampilarii Indiferent de forma si de marime, avocata a mai spus ca, desi, stampila este instrumentul cu care este "inscriptionat" un document pentru a-i da valabilitate, avand o istorie foarte veche ca pecete sau sigiliu al domnitorilor, regilor, imparatilor, sultanilor, si fiind pusa pe cele mai importante documente ale acestora, totusi, in prezent, un act este valabil doar daca este semnat.Pentru a prezenta importanta stampilei, Partner-ul de la Bordianu si Asociatii a mentionat ca in intreaga legislatie cu privire la societati nu exista vreo prevedere care sa reglementeze obligatia firmelor de a aplica o stampila pe documentele proprii, indiferent de natura acestora."Mai mult, stim cu totii ca, de la data intrarii in Uniunea Europeana, obligativitatea stampilarii facturilor emise de societati a fost eliminata. Aceasta este insa doar regula, mentionata in art. 155 alin. 28 din Codul fiscal, care prevede ca <<semnarea si stampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie sa le contina factura>>", a mai spus Bogdan Timofti.....  

cojocaru andrei...

23.06.2014 18:07

Asa e in Romania noastra, sunt mai multi care vor sa te impiedice sa faci ceva bun pentru lume decat cei care vor sa te ajute

Teo

23.06.2014 18:52

Bai idiotilor de la Politia locala si celelalte Politii,de ce nu va luati de tiganii care fura si vand lucruri furate.Poate din cauza faptului ca acei gabori platesc pentru fi trecuti cu vederea de Politii

Mm

24.06.2014 12:50

Tot asa si cu bunicutele care vand patrunjel. Acolo, da, si numai acolo se face evaziunea. Eu prefer ca oamenii astia sa faca ceva care sa le aduca un ban decat sa imi dea in cap pe strada! Sa aleg eu daca imi iau porumb de la ei!

Adauga comentariu