Valentin Avram, un fost fotomodel, numit director la Apele Române Someș-Tisa. Înaintea lui a fost Ovidiu Vișan, consilier local, fără nicio experienţă în domeniu

Telenovela ocupării funcției de director al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa continuă. După numirea ca director a lui Ovidiu Vișan, deși nu avea nicio experienţă în domeniu, acum la conducerea instituției se află Valentin Avram, fost fotomodel, susținut de PNL.

Valentin Avram a ocupat până acum funcția de inspector șef, iar funcția de director o ocupă începând cu data de 15 aprilie. Anul trecut, el a fost acuzat de Florina Rus (colegă în instituție și fostă iubită în urmă cu câțiva ani) că ar fi tras sfori politice să ajungă în această funcție. Florina Rus a ocupat funcția de inspector șef înaintea lui Avram, dar a fost forțată să demisioneze și a s-a organizat un concurs pentru funcția sa. În acest context, ea l-a acuzat pe Valentin Avram că a tras sfori politice să ia postul ocupat anterior de ea.

Florina Rus, inspector ABA Someș-Tisa declara, anul trecut, pentru Digi24:

„Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”.

Contestația a fost aprobată și concursul a fost anulat. Florina Rus, care se înscrisese în competiție pentru propriul ei post și a obținut 95 de puncte din 100, nu s-a mai putut prezenta la proba de interviu. În ciuda anulării concursului, decizia de destituire, semnată de șeful interimar care a și depus contestația, a rămas valabilă. Iar în locul ei a rămas șef-interimar cel mai tânăr angajat din departament, Valentin Avram, în trecut fotomodel.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa spunea atunci tot pentru Digi24:

„Eu vin dintr-o familie gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”.

Problema nu ar fi însă știinta de carte, ci faptul ca nu avea drept legal să obțină postul ca șef plin, pentru ca nu era de suficientă vreme în instituție. În plus, el a contestat un concurs la care nu participase. În orice caz, relatiile dintre angajați au devenit tensionate.

Citește și:

Cum a ajuns Ovidiu Vasile Vișan, consilier local și proprietar de firmă de sucuri naturale, la conducerea Apelor Române Cluj, deși nu are experiență în domeniu

Adauga comentariu