Valea Racilor din Cheile Turenilor, poluată cu borhot

Deși Cheile Turenilor reprezintă o arie protejată, obiectiv turistic, declarat rezervație naturală de tip mixt, pârâul Valea Racilor este poluat cu borhot. Acest aspect a fost semnalat de către Vasile S., care a constatat recent faptul că apa pârâului căpătase o culoare închisă din cauza deversărilor de borhot. Iată ce notează acesta:

”Poluare cu borhot pe Valea Racilor din Cheile Turenilor.

În data de 30.11.2018 am observat o poluare cu borhot pe Valea Racilor din Cheile Turenilor, Judetul Cluj. 

Apa din Valea Racilor era de culuare inchisa si cu un miros specific, din cauza deversarilor de borhot de la o distilerie artizanala din comuna Tureni, judetul Cluj, chiar la intrarea in Cheile Turenilor, dinspre partea comunei Tureni. 

Am postat si un filmulet aici.

Am trimis email si la Garda Nationala de Mediu si sper sa se verifice si sa nu se mai intample pe viitor”, menționează cititorul Ziar de Cluj

Cheile Turenilor se gasesc la aproximativ 25 kilometri de Cluj, fiind amplasate pe Valea Racilor, intre comuna Tureni si satul Copaceni. Ele sunt cunoscute si ca Cheile Turului, cu o lungime de cca 1850 metri, iar inaltimea peretilor de stanca poate ajunge la 100-150 metri.

In peretii acestui obiectiv turistic, declarat rezervatie naturala de tip mixt, exista un numar de aproximativ 20 de pesteri, dintre care cele mai importante sunt Pestera cu Silex (64 metri lungime), Pestera de sub Grohotis (27,5 metri), Pestera Vulturilor si Sura Mica.

 

 

Adauga comentariu