Val de furie stârnit de organizatorii Untold printre festivalierii străini: ”Banii sunt mai presus de toate”

Fanii UNTOLD care și-au achiziționat abonamente pentru ediția din acest an a festivalului UNTOLD îi acuză pe organizatori că refuză să admită că festivalul nu va avea loc și nici nu oferă informații despre posibilitatea de a-ți primi banii înapoi pe bilete.

Ultima găselniță menită să reducă numărul celor care ar vrea banii înapoi este posibilitatea ca aceste abonamente să poată fi folosite la oricare dintre edițiile Untold din următorii trei ani. Unii fani din străinătate îi acuză de faptul că nu sunt dispuși să explice foarte clar ce se întâmplă dacă nu vrei să beneficiezi de această ofertă, dacă doar îți vrei banii înapoi. Pentru unii pare de neînțeles această lipsă de informații.

”A primit cineva un e-mail oficial de la UNTOLD despre această opțiune de 10 zile și ce se întâmplă dacă nu optați pentru asta, și despre orice având în vedere situația Coronavirus. Care sunt opțiunile pentru toți cei care am cumpărat bilete? Încă nu am primit nimic, nici prietenii mei. Nu este serios și profesionist să postezi un mesaj pe Facebook și să te aștepți ca toată lumea să-l vadă. Unii oameni nu folosesc Facebook. Și această perioadă de 10 zile este o glumă, nici măcar nu s-au deranjat să menționeze data limită în anunț. Atât de mulți oameni ca și noi au cumpărat deja bilete de avion și cazare (pe care nu le putem schimba pentru edițiile viitoare ale festivalului și nici nu putem primi ramburs). Nu vreau să particip la edițiile viitoare ale Untold, așa că ar fi o idee bună să ni se ofere și opțiuni pentru acest caz. Sper să obțin informații oficiale și clare pentru acest eveniment în curând pe orice alt canal decât Facebook”, reclamă Marina din Sofia, Bulgaria.

Persoanele din alte țări nu înțeleg ce este cu toată această secretomanie, mai ales că văd exemplul altor festivaluri precum Tomorowland care au fost deja anulate. Aceștia îi acuză că vor să obțină cât mai mulți bani din bilete, acesta fiind motivul pentru care se încăpățânează să anuleze festivalul deși toată lumea știe că este imposibil să fie organizat în acest an.

”Oricât de mult aș iubi Untold și vreau să vă susțin ideile în calitate de iubitor de festival, cred că este ridicol că doriți să îl organizați anul acesta. Se pare că vreți doar să câștigați bani din nefericirea Mondială și să vă folosiți de faptul că alte festivaluri sunt amânate sau anulate ... Serios?”, transmite Zosia din Varșovia, Polonia.

”Organizatorii festivalului așteaptă să obțină cât mai mulți bani din bilete și apoi pot amâna evenimentul. După cum au menționat, nu există nicio rambursare”, consideră Stefanos din Limassol, Cipru.

”Sa lasi festivalul sa se desfasoare atunci cand situatia medicală este absolut catastrofala ... sute de mii de oameni din intreaga lume, fara control medical, fara masca etc ....dovedește iresponsabilitate! Dar banii sunt mai presus de toate”, îi acuză și Flavien din Thionville, Franța.

”Este cu adevărat iresponsabil și lipsit de respect că aceștia continuă să vândă bilete pentru ediția 2020. Trecem printr-o pandemie cu mii de morți în întreaga lume și ceea ce fac este să genereze o falsă iluzie, cu scopul unic de a colecta bani. Ce vor face când tinerii vor începe să moară la festival? Dj-urile vor să riște siguranța publicul? Este cu adevărat iresponsabil faptul că nu au anunțat încă că festivalul nu va avea loc anul acesta. Călătoream din Argentina pentru a trăi această experiență și, cu durere sufletului, decid să nu-mi risc viața”, transmite și Emi din Buenos Aires, Argentina.

”Untold, ai putea doar să rezumi în două propoziții și să spui că nu vor fi NICIODATĂ RAMBURSARI !!! Din păcate, dacă nu îmi primesc banii înapoi, nu am de ales decât să încep o campanie imensă de boicotare și interzicere a Untold. Organizatorii altor festivaluri au fost atât de profesioniști în a face rambursări în situația actuală. Același lucru era de așteptat de la Untold, de aceea ceea ce vedem acum este o mare dezamăgire”, potrivit lui Sami din Muscat, Oman.

Acestea sunt doar câteva din sutele de mesaje primite pe pagina oficială de Facebook a festivalului UNTOLD atât de la festivalierii din țară cât și de la cei din afară. Dacă românii sunt oarecum obișnuiți cu astfel de ”șmecherii românești” pentru mulți dintre fanii străini aceasta atitudine a organizatorilor este greu de înțeles. Iar UNTOLD are un răspuns standard, același pentru toată lumea, și în engleză și în română:

”În acest moment, festivalul nu este anulat. Cei care nu doresc sa transforme biletele si abonamentele in varianta Anytime, vor avea in continuare accesul asigurat pentru editia din acest an. Daca vom fi nevoiti sa anuntam orice modificari pentru editia din acest an, vom reveni si cu completarile necesare, pentru cei care n-au utilizat optiunea Anytime. Prin optiunea Anytime, ne-am dorit sa oferim claritate majoritatii fanilor care stim ca se vor bucura la fel de mult de posibilitatea de a avea accesul asigurat la una din urmatoarele trei editii ale festivalului”.

O comunicare mult mai eficientă în care plătitorilor de abonamente să le fie explicate foarte clar toate opțiunile pe care le au ar fi fost o atitudine mult mai potrivită din partea UNTOLD. Dar aceștia refuză în continuare să admită public că festivalul are șanse minime dacă nu zero de a fi organizat în acest an.

Adauga comentariu