In vizor

Vaccinul, pe mâna MapN: Spitalul Militar din Cluj va asigura depozitarea dozelor

Spitalul Militar din Cluj-Napoca va asigura depozitarea dozelor de vaccin, iar armata va răspunde de preluarea și transportul vaccinului la centrele de vaccinare de la nivel național. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că la nivel national vor funcționa mai multe centre regionale de depozitare a vaccinurilor și anume spitalele militare din Cluj, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea acestora în ţară, precum şi preluarea/transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României, potrivit ministrului Nicolae Ciucă.

„Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat, cu rol important, în campania naţională de vaccinare anti-COVID-19 şi va asigura, prin structurile de specialitate, condiţiile logistice necesare la nivel naţional. MApN va asigura transportul terestru şi aerian pentru toate dozele de vaccin de la sosirea în ţară a acestora, cât şi preluarea şi transportul la centrele de vaccinare de pe întreg teritoriul României. Totodată, Armata României va sprijini echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”, a notat ministrul Apărării pe pagina sa de Facebook.

Potrivit anunțului făcut de ministrul Apărării, în urma şedinţei „Campania de vaccinare anti-COVID-19 – problemă de securitate naţională”, au fost stabilite principalele atribuţii pe care MApN le va avea în acest demers cu anvergură naţională.

 „Armata României va avea un rol foarte important, revenindu-i responsabilităţi, prin structurile de specialitate, pentru a asigura condiţiile logistice necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”, subliniază Ciucă.

Ministrul Apărării precizează că au fost identificate soluţii de depozitare în condiţii speciale, stabilindu-se ca centrul principal de depozitare pentru dozele de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de minus 80 de grade Celsius să fie Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

 „Colaborarea nemijlocită cu celelalte instituţii responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare reprezintă premisele care stau la baza îndeplinirii cu succes a misiunii pe care MApN şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, a mai scris ministrul Apărării.

La nivel naţional au fost stabilite şase centre regionale în locaţia spitalelor militare de urgenţă din Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa.

CITEȘTE ȘICât de nasoală este în realitate situația din Cluj dacă Orban a trebuit să dea HG pentru punerea la dispoziție a ”8 construcții ușoare din elemente modulate şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă”?

Recent, Guvernul Orban a adoptat o Hotărâre prin care Clujul beneficiază de acordarea de efecte militare ca ”ajutoare umanitare interne de urgenţă”, ”pentru protecţia populaţiei împotriva COVID 19, prin amenajarea a două puncte de triaj epidemiologic pentru unitățile spitalicești din județul Cluj”, decizie ce reflectă situația epidemiologică dificilă de la nivel județean. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: mapn/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *