Vă plângeți că au crescut taxele și impozitele? Da, dar a scăzut colesterolul!

Supraacciza reintrodusă de PSD-ALDE și devalorizarea leului ca urmare a deciziilor fiscale incoerente din ultimul an și a scandalurilor politice permanente, au dus la scumpirea accelerată a benzinei și motorinei în Romania. Față de media la nivelul UE, creșterea prețurilor e aproape de două ori mai mare. Dacă în iunie anul trecut dădeam 0,988 euro/litrul de benzină (4,537 lei/litru) și 0,969 euro/litrul de motorină (4,449 lei/litru), un an mai târziu, dăm 1,221 euro/litrul de benzină (5,699 lei/litru) și 1,236 euro/litrul de motorină (5,770 lei/litru). La un plin de benzina, acest lucru se traduce în peste 46 de lei în plus față de iunie 2017 și în peste 52 de lei în plus la motorină. Avem o creștere de 20% la benzină și una de 23% la motorină, față de media europeană care este de 13,7% la benzină și de 14% la motorină.

Simplu și eficient, Guvernele PSD-ALDE au patentat pentru românii și nefericiții aflați în tranzit prin România combustia pâinii în carburanți. Practic, la fiecare litru de combustibili consumați în România, se consumă și o pâine. În preț.

Dar, să nu blamăm aceste trei guvernări din ultimul an! Eu cred că trebuia cumva să compensăm surplusul de bunăstare revărsat peste români prin creșterea salariilor și pensiilor speciale și restul bazaconiilor fiscale aplicate în ultimul an. Și să sărbătorim cumva cei zero kilometri de autostradă inaugurați în ultimul acest an. În plus, avem reclame la televizor care ne spun că excesul dăunează grav sănătății, motiv pentru care eu cred că s-au gândit la sănătatea românilor.

“Slăbește, împreună cu portofelul!” - este programul sub care PSD-ALDE muncește la binele românilor.

Diferența de preț la combustibili este pâinea pe care, în loc să o bage în el românul și să se îngrășe – care vine cu tot cortegiul de nenorociri pentru sănătatea sa -, mai bine o arde în rezervor la fiecare litru de combustibil consumat.

“Ardeți-o alături de PSD-ALDE” – ar putea fi un nou slogan de campanie. Numai zic.

Și vă plângeți că au crescut taxele și impozitele? Da, dar a scăzut colesterolul!

Adauga comentariu