Vă mai amintiți de Bator? Și frate-su e la „arest”. Stăpânul acuză că i s-a luat calul cu forța și ar fi fost bătut de polițiști - VIDEO

Să fii geambaș la oraș în secolul XXI nu e o treabă de ici colo. Cât ai zice „diiii” rămâi fără cai și mai vinde dacă ai ce. Rostaș Sibian știe prea bine cum e să fii neguțător de cai... (mai mult sau mai puțin onest). Nu are fire de păr în barbă de câte ori a pățit-o. Anul trecut, Bator, roșcovan și breaz, a stat vreo săptămână la arest după ce l-au prins cerberii cetății hălăduind pe ulițele asfaltate. Stăpânul lui s-a văicărit în stânga și în dreapta că nu are bani să îl scoată de la pârnaie. Vestea nenorocirii care s-a abătut peste capul neguțătorului și al animalului a ajuns și la urechile noastre. Noi, redacția Ziar de Cluj și NCN, oameni cu inimă mare, l-am eliberat atunci pe sărmanul Bator și l-am făcut bucuros pe geambaș.

Citește și:

Haideți să îl eliberăm pe Bator, prizonier la adăpostul RADP Cluj-Napoca!

Bator a fost eliberat din "penitenciarul" RADP. Un telespectator NCN a platit "cautiunea". Ziar de Cluj si NCN acorda un "Jos Palaria!" generosului clujean

Am fi crezut că s-a cumințit camaradul nostru. Nici vorbă! Acum iar a pățit-o, dar cu alt Bator. L-am botezat Bator 2.0, nume demn de anul 2019. La fel ca Bator, și Bator 2.0 a ajuns la pârnaie. Ce soartă va avea fratele din altă mamă al lui Bator numai bunul Isus din ceruri va ști. Noi nu-l mai ajutăm de data asta. Știți povestea cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă.

Povestea lui Bator 2.0 e mai palpitantă. Sunt și niscaiva polițiști la mijloc. Cică ar fi fost și ceva bătaie. Dar, haideți să vedem de la cap la coadă ce a pățit sărmanul Bator 2.0. Ieri, în timp ce păștea liniștit în lumina călduță a zilei de 17 septembrie, pe pajiștea unor oameni (nu se știe cine sunt acei oameni, dar în orice caz nu e pajiștea stăpânului) hop se trezește gloaba cu o hoardă de polițiști locali că vin să îl ia cu tot cu căruță și cu copilul lui Rostaș Sibian. Degeaba s-a luptat flăcăul să nu îi calul. Temnicerii au fost de neînduplecat.

"Ieri pe la ora 11.00 ne-o luat calu, doamnă. Și nu eram de vină cu nimica că dacă eram pe principală nu îmi păre rău că plăteam amenda aia. Eram la livadă, la un drum și de acolo ne-o luat cu japca. Mi-o bătut copilu, l-o bătut, l-o târât pe jos. Păi trăim în România că nu trăim în societate", a declarat Rostaș Sibian, stăpnânul lui Bator 2.0. 

"M-o bătut, m-o legat la mânuri, mi-o dat cu picioru' în cap și o zis că dacă vorbesc ceva mă bate, mă duce la Poliție și mă omoară", a spus și fiul lui Rostaș Sibian. 

Dacă tot suntem în secolul XXI tărășenia cu arestul calului de pe pajistea străină a fost filmată de copil. Bătaia nu au mai filmat-o. O fi fost sau nu o fi fost bătaie tot bunul Isus știe. Omul spune sus și tare că are voie să își lase calul pe pășunea din livadă.

"A oamenilor îi livada, dar pe livada aia eu pășunez caii cam de 20 de ani. Îi loc privat, îi al oamenilor, dar oamenii nu au venit la fața locului și nu m-o alungat nimeni și tot meream să păscuiesc cu caii. Când am greșit am plătit, dar acuma fără să fac nimic....", a precizat stăpânul lui Bator 2.0. 

Omul ne duce să ne și arate locul de unde a fost luat cu japca Bator 2.0 – loc îngrădit de altfel, cu o oareșcare spărtură în gard. Acolo ne mai spune o dată cum s-a petrecut nenorocirea de ieri. Acum aflăm că este și ceva balegă în povestea asta.

"Doamnă scumpă, eu am venit să țâp niște gunoi de cal pe teren la om și în timpul ăla ei or venit pe jos, s-or făcut că mă amendează și după aia l-o luat pe copilu meu, l-o bătut și nu ne-o dat voie să mișcăm. Atât!", mai spune Rostaș Sibian. 

Omul e supărat și nu pricepe de ce oile care pasc zi de zi liniștite în livadă nu sunt alungate.

După ce am ascultat oful geambașului am mers să îl vizităm pe Bator 2.0 la arest. Cam slăbuț, nețeselat, dar tratat de medici, calul păștea în curtea Serviciului Public de Ecarisaj.

"A fost adus ieri printr-o dispoziție primită de la Poliția Locală, este sub tratament cu antibiotic pentru că medicii au constatat că avea o rană la picior", a declarat Doru Teodorescu, reprezentant al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. 

Rostaș Sibian trebuie să meargă să îl răscumpere pe Bator 2.0 în șapte zile. După care va fi scos la licitație. Îi dorim noroc lui Bator!

Adauga comentariu