Va intra UDMR la guvernare, alături de PSD? Debusolare totală la centru și în teritoriu

„UDMR nu a discutat cu PSD despre formarea unui eventual Guvern”, a declarat la RFI preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor. El a precizat că „toate variantele pot fi discutate şi probabil că la un moment dat trebuie şi discutate”, refuzând să intre în speculații în acest moment. 

„În acest moment, până când nu aflăm rezultatele finale, eu nu pot intra în speculaţii. Nu există o discuţie la această oră, nu am avut discuţii înainte de alegeri, nu a fost o înţelegere preelectorală de nici un fel şi nu pot să mă autoinvit eu la guvernare şi nu o să fac acest lucru. În acest moment, cel mai important este să avem o reprezentare puternică şi să avem un cuvânt de spus şi dacă se poate să fim şi ascultaţi când se vor lua decizii importante pentru societatea din România, pentru fiecare om”, a declarat Kelemen Hunor, citat de rfi.ro

Nici proaspăt aleșii parlamentari clujeni ai UDMR nu știu deocamdată nimic și refuză să comenteze orice privește viitorul politic al Uniunii și al țării, în genere. 

Întrebat dacă va intra UDMR la guvernare, alături de PSD, deputatul Csoma Botond a declarat:

„În momentul actual nu am discutat cu PSD-ul despre această chestiune. PSD plus ALDE are majoritate în Parlament, deci pot ei să guverneze singuri.  Noi, ori rămânem în opoziție, ori vom sprijini guvernul pe anumite proiecte punctuale în Parlament, ori, dacă vom găsi un partener care să își asume și rezolvarea problemelor specifice ale comunității maghiare, atunci există o posibilitate. Dar, în momentul acesta, încă nu este nimic sigur. Nu au fost discuții încă.”

Laszlo Attila, posibil senator UDMR, în urma redistribuirilor, a declarat, în această chestiune:

„Nu știu! Nu vă pot răspunde. Nu știu dacă ajung în Parlament eu, ca persoană. Deci, deocamdată nu vă pot răspunde. Poate săptămâna viitoare; joi ne întâlnim cu colegii, de altfel. Sperăm ca până atunci să se finalizeze această numărare și centralizare a datelor.”


Adauga comentariu