Va avea Clujul vreodată aquapark? Emil Boc face noi promisiuni pe care este foarte posibil să nu le poată onora

De peste un deceniu, primarul Emil Boc îi “scaldă” pe clujeni în apele imaginare ale unui aquapark. An de an edilul reia subiectul, dar proiectul rămâne nerealizat. Municipalitatea ține cu dinții de două locații pentru construirea aquapark-ului: Băile Someșeni și ștrandul Sun. Care este cea mai nouă gogoașă, pardon, promisiune cu care vine Emil Boc în fața clujenilor? 

Aquaparkul este o veche promisiune electorală pe care Emil Boc nu a dus-o la îndeplinire. S-au cheltuit anual sume mari din bugetul local pentru studiile de fezabilitate și după ce experții au evaluat posibilele locații, municipalitatea s-a ales cu două: Băile Someșeni și locația ștrandului Sun. Dar niciuna dintre ele nu a fost lipsită de blocaje juridice. Astfel că Primăria nu a făcut nimic altceva decât să modernizeze anul trecut ștrandul Sun și nu au luat în calcul alternative.  

Clujenii s-au săturat de vorbe și promisiuni. O nouă vară a sosit fără mult așteptatul aquapark. Un clujean a adus subiectul din nou pe tapet joi dimineața la postul de radio Napoca FM, unde merge săptămânal Emil Boc. Bărbatul l-a întrebat pe primar dacă în afară de ștrandul Sun mai există alte posibile locații.

“Alte soluții nu există în acest moment în proprietatea Primăriei, unde să putem demara o asemenea activitate. Erau cele două mari (locații - Băile Someșeni și ștrandul Sun – n.red.). Sperăm că măcar pe una dintre ele să o deblocăm în perioada următoare. E o chestiune care pe noi ne doare că nicicum nu am reușit să o ducem la capăt. Pe de o parte, investitorul privat de la Băile Someșeni s-a blocat în propriul blocaj, ca să fac o expresie metaforică. Un teren de 7 hectare este complet și 100% privat, Primăria nu are niciun centimetru de pământ acolo să poată începe vreun demers. Apoi au fost blocajele legate de proprietari care s-au deblocat și iar s-au blocat în găsirea sursei de finanțare. Voi avea o întâlnire la începutul lui iulie cu investitorii noi de acolo. Sper să pot să-i conving să meargă mai departe cu acea investiție. 
Pe de altă parte, avem investiția de la ștrandul Sun unde noi avem o proprietate, dar care este revendicată de USAMV și în loc ca instanța să dea o ultimă soluție luna trecută, a trimis dosarul spre rejudecare. Asta înseamnă că din nou vom fi amânați o perioadă lungă de timp. Nici USAMV-ul nu poate renunța pentru că vine Curtea de Conturi și îi întreabă de ce a renunțat la patrimoniu, noi nu putem să investim dacă nu suntem proprietari și stăm cu ștrandul Sun nemodernizat deși există n investitori acum, interesați. Problema strict juridică ne blochează enorm. Aceste lucruri puțină lume le cunoaște, dar din nefericire ele sunt atât de crude și de dure”, a fost răspunsul lui Emil Boc.

Primarul a avut mereu cu el promisiunile în buzunar, indiferent unde a mers, și nu i-a fost greu să jongleze cu ele în 12 ani de mandat. Clujenii vor trebui să aștepte mult și bine pentru că în timpul mandatului lui Emil Boc nu sunt șanse să se bălăcească într-un aquapark. Măcar edilul a recunoscut public că această plăcere “va fi amânată o perioadă lungă de timp”.

 

Comentarii

Multpreafericit...

22.06.2017 19:08

Stimamte Domnule Primar Boc,

Cred ca ar fi cazul Sa incepeti cate un singur proiect pe an, si Sa il finalizati in 2 ani.

Sa incetati Sa Mai sponsorizati Biserica Romaneasca, si buzunarele proprii.

Ar fi cazul Sa faceti ceva, ceva mic, putin, si pentru oamenii Care platesc Taxe de ani de zile.

razvan

22.06.2017 23:45

Vine curtea de conturi la usamv...aci conteaza dar pt tiff si untold nu...

Nicu

23.06.2017 05:33

Aqua Parcul la Cluj se poate realiza doar intr-un parteneriat, ca sa fie cat de cat profitabil,  dar si aici e cu cantec deoarece nu stiu cine ar investi intr-o afacere care merge doar cateva luni pe an. Judetele din vestul tarii care au asa ceva, cat si zona de la unguri gen Haydu si altele, au apa termala, apa fierbinte tasneste din pamant si o mare problema, cea a incalzitului apei e rezolvata, dealtfel aceasta este cea mai costisitore treaba, in cazul Clujului. Sa nu credeti ca Boc e prost , a realizat asta si o lasa mai moale, bine inteles tot cu o vaga promisiune, "se va, vom studia" care vor fo ca si realizate in campania electorala urmatoare si urmatoare si tot asa. Nu avem o gradina zoologica, la cea botanica nu exista locuri de parcare, vin turisti cu autocare si nu o pot vizita, in rest totul sunt povesti de adormit copii.

Adauga comentariu