USRPlus nu a votat rectificarea bugetului municipiului Cluj-Napoca: „Motivele țin de formatul în care ne sunt prezentate datele” Proiectul are peste 600 de pagini în format needitabil

Grupul USRPlus s-a abținut de la vot în cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea bugetului general rectificat al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021. „Este de neacceptat, suntem într-un oraș smart city, pe când se preconizează că putem să obținem datele într-un format mai ușor de analizat și care să asigure o transparență mai mare”, au declarat reprezentanții USRPlus. Proiectul de rectificare bugetară conține un număr de 641 de pagini în format PDF needitabil. 

„Grupul USRPlus se va abține de la votarea rectificării bugetare. 

Motivele țin de formatul în care ne sunt prezentate datele referitoare la execuția bugetară.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI

Am solicitat deja ca aceste date să fie într-un format accesibil, ușor de folosit. Cu toate acestea, încă primim informații în format PDF, iar documentul scanat conține 640 de pag. 

Acest lucru nu se întâmplă, de exemplu la Consiliul Județean Cluj unde cifrele sunt transmise în format Excel, se comunică procentul de realizare pe capitole, sunt incuse justificările privind rectificarea.

De exemplu, din acest document nu reiese dacă banii de investiții sun tăiați pentru că au fost retrași sau pentru că nu sunt incluși în execuția financiară din cauza întârzierii din teren?!

Este de neacceptat o asemenea ambiguitate, mai ales că suntem într-un oraș smart city în anul 2021. 

Aș dori să știu pe când se preconizează că putem să obținem aceste date într-un format Excel sau alt format care să poată fi mai ușor de analizat și care să asigure o transparență mai mare?!”, a transmis Liviu Ionescu din partea consilierilor locali USRPlus. 

De menționat că primarul Emil Boc nu a reacționat în nici un fel în cazul abținerii de la vot privind aprobarea bugetului rectificat al municipiului Cluj-Napoca a grupului USRPlus în ședința de Consiliu local de joi. 

Din contra,viceprimarul Dan Tarcea a punctat „deschiderea maximă” pe care o are administrația locală:

„Datele sunt publice, le puteți lua de acolo și prelucra sub orice formă.

Cred că este o deschidere maximă pe care o avem față de cetățeni”, a replicat Tarcea.

Proiectul de hotărâre 1 de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local, privind aprobarea bugetului general rectificat al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021, a trecut cu 18 voturi „pentru” și 5 abțineri din partea USRPlus. 

 

Adauga comentariu