USR va face DREPTATE la Cluj după alegerile din 2020! Clujenii cu bun simț își vor recâștiga orașul CONFISCAT de Untold. Daca USR va decide in viitorul Consiliu Local, UNTOLD va functiona in afara orasului

Untold a ajuns la a 5-a ediție, grație implicării de nota zece a primarului Emil Boc. Ignorând legea, Boc a oferit celor de la Untold un mediu propice de dezvoltare, însă lucrurile vor intra pe un făgaș normal după alegerile din 2020, când PNL va pierde cu siguranță majoritatea în Consiliul Local Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj a vorbit cu Emanuel Ungureanu (deputat USR), Mihai Goțiu (senator USR), Cătălin Sălăgean (președinte USR Cluj) și George Trif (președinte USR Cluj-Napoca), pentru a afla în ce condiții va mai tolera USR festivalul Untold în forma lui actuală (muzică dată la maxim până dimineață, parcul confiscat). Chiar dacă nu sunt radicali, cei patru reprezentanți ai Uniunii Salvați România s-au pus de acord asupra unui lucru: din 2020, după alegeri, legea va fi aplicată la sânge. Mai mult, mutarea festivalului în afara orașului este luată în considerare de numele grele din partid, cum ar fi Emanuel Ungureanu și Mihai Goțiu. Cluj-Napoca are nevoie de Untold, însă nu se vor mai face concesii, e mesajul transmis la unison de cei din USR. 

Emanuel Ungureanu, deputat USR
„Îmi place acest festival, chiar și fetiței mele îi place. Chiar și așa, legea trebuie să fie lege. În primul rând, nu putem accepta ca parcul central să fie închis discreționar. Avem oameni de afaceri care s-au plâns că la Jazz in the Park the exemplu, parcul rămâne deschis. De ce să fie legea într-un fel pentru Untold, iar pentru alții diferită? Vecinul dacă pune muzică până la 1 noaptea sigur va fi amendat, la Untold merge muzica până dimineață. Nu sunt de acord cu cei care îi fac comuniști pe cei care nu acceptă acest festival. Societatea trebuie unită, din păcate nu există o voce în comunitate care să facă acest lucru, care să medieze. Spre exemplu, cei de la Untold ar putea să se ducă la spitalele din jur și să promită investiții de 2 milioane de euro, doar pentru deranjul produs. Consider că mutatul festivalului pe Valea Gârbăului ar putea reprezenta o variantă bună, nu îmi spuneți că acolo nu s-ar putea face scene și să se ofere aceleași condiții. Trebuie să ne gândim la toți cetățenii clujeni”

Mihai Goțiu, senator USR
„Părerea mea o cunoașteți, încă din 2015. Untold trebuie să fie în afara orașului. Să nu împărțim orașul în două! Există destule variante ca Untold să fie mutat în afara orașului, să existe aceleași beneficii. Cluj-Napoca nu va pierde nimic, doar nu va mai exista tabăra oamenilor nemulțumiți. Vă pot da exemple de festivaluri din Munchen, Sziget, Hyde Park din Londra. Nu pot accepta ca parcul central să fie închis, e spațiu public. Mai mult, se distruge mereu la Untold și până îl refac trece vara și oamenii nu îl pot folosi cu adevărat”

George Trif, președinte USR Cluj-Napoca
„Eu îmi doresc să existe aceleași condiții pentru toată lumea din mediul de afaceri. Mai mult, vreau să se aplice legea. E un aspect care ne preocupă mult, societatea e divizată și acest lucru trebuie să înceteze. Vom dezbate extrem de serios acest lucru în interiorul partidului”

Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj
„Chiar ieri mă gândeam la acest festival, la modul în care deranjează. Pe mine nici nu mă deranjează atât de mult muzica, însă nu înțeleg ce e cu elicopterul acela care tot survolează și produce zgomot greu de suportat. Cu siguranță trebuie să luăm măsuri, vor urma o serie de dezbateri, Untold trebuie să rămână la Cluj. Aduce beneficii orașului, însă nu trebuie să deranjezi oamenii. Vom discuta între noi, vom discuta și cu oamenii”.

 

 

Comentarii

Mircea

07.08.2019 14:59

pe departe, cea mai mare prostie debitata de cineva pana acum ! Festivalul asta este atat de vizitat, frecventat si pentru ca este extrem de facil ! Nu aduci oricum 360 de mii de oameni ! Cine a mai auzit asemenea aiureli sa fie mutat la 50 de km de cluj ! Festivalul asta produce foarte multi bani pe langa simpla lui existenta ! Sa isi tina ideile in buzunar tovarasul asta !   

Marius Malai

07.08.2019 15:16

Vor face dreptate si adormitii astia! Inainte de alegeri toti sunt extraordinari de buni......ce sa spun????Va pup dulce!

rftghost

07.08.2019 15:50

Da, da, eu o tot zic, usb-ul e salvarea! cionciolos si soros sunt viitorul. Da, da, o sa ne fie la toti bine, o sa creasca crenvursti prin copaci, o sa zboare porcii!

hmm

07.08.2019 16:58

usr e partidul lui coldea finantat de soros.. corect? vorba aia securist la securist nu-si scoate ochiul! as vrea sa vad desfiinatat rahatul de untold si pe "U" scoasa din mana si smenurile securistilor

Ion A.

07.08.2019 17:12

mie nu-mi aduce absolut niciun castig, in schimb ma deranjeaza la culme; sunt cetatean si am drepturi, iar libertatea mea e limitata de libertatile "festivalierilor"; cum procedam democratic?

Teodosie

07.08.2019 17:47

Bine zis, doar ca Gotiu va dormi in timpul votului din consiliu. Asa ca toate astea raman vorbe goale.

Euu

07.08.2019 21:50

Astia sunt de pe alta lume. Minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii sau mai bine zis in democratie fubctioneaza dictatura majoritatii. Deci daca vor sa piarda alegerile acu ca sunt pe val, sa mai faca vreo cateva declaratii de acest gen... o sa ajunga la procentele lui Alexa. 

Adauga comentariu