USR iese la cerșit: „Cu doar 50 de lei poți să te asiguri că votul tău de la următoarele alegeri nu va fi furat”

Formațiunea Uniți Salvați România cere bani de la români, motivând că dacă o persoană donează 50 de lei votul acesteia nu va mai fi furat. 

Iată mesajul oficial al USR: 

„În weekendul trecut, USR a asigurat corectitudinea votului la referendum cu peste 12.000 de delegați în secțiile de votare. A fost un efort uriaș de organizare, de la găsirea delegaților și până la dezvoltarea unui sistem informatic de monitorizare.

La următoarele alegeri, vrem să acoperim toate cele aproape 19.000 de secții de votare ca să ne asigurăm că procesul va fi corect și că nu vor exista voturi multiple sau fraude la numărătoare. Ajută-ne să fim cât mai mulți și cât mai bine organizați.

Donează pentru USR! Cu doar 50 de lei poți să te asiguri că votul tău de la următoarele alegeri nu va fi furat. Investește în viitorul României”, arată cei de la USR. 

 

Demersul acestora este criticat în mediul online, mulți români acuzându-i pe cei de la USR că cerșesc bani de la populație pentru interese proprii. 

Alexandru Costandachi:Postarea asta atrage foarte mulți creștini cu un grad mare de retardism.
Viorel Ghent: Acum ne cer bani că apoi să ne vânda sufletul la păgânii , niste papagali atâta tot.
Clara Stănescu: U$R!!! parca erati un partid politic, nu ONG.
 
 
 
Și-au demonstrat transparența în cheltuieli
 
 
Emanuel Ungureanu, deputatul USR de la Cluj, susține că nu este prima dată când USR cere donații pentru ”cauzele lor” și că de fiecare dată, formațiunea din care face parte a explicat, în mod transparent, cum au gestionat sumele primite. 
„Noi cerem bani de la populație de foarte mult timp și cheltuim acești bani într-un mod transparent. Sunt foarte multe proiecte pe care le are USR, în zona de extindere și cea caritabilă. Se strâng fonduri pentru reabilitare de spitale. I-am rugat pe cei de la comunicare să precizeze, de fiecare dată când începe o campanie, care este scopul pentru care se strâng banii. Noi suntem un partid mic, primim bani de la Stat doar pentru funcționare, însă ca să ne putem bate 1 la 1 cu PSD, e nevoie de eforturi mari pentru extindere. Acestea sunt motivele pentru care cerem sprijinul, pentru ca noi să fim o forță politică mult mai importantă. Cât despre suma de 50 de lei, eu sunt în dificultate când mă întrebați de sume care se strâng pentru alte entități decât pentru cauze umanitar. Eu sunt un voluntar etern, care strânge bani pentru copiii cu boli cronice, știu colegi de-ai mei care fac același lucru, individual sau prin asociațiile lor. În USR lucrează foarte puțini oameni plătiți, majoritatea vin pe bază de voluntariat. Atâta timp cât USR se va dovedi un partid ce folosește banii în folosul comunității, eu sunt ok cu formă de found-raising. Noi am mai fost dați în judecată de PSD și Autoritatea Electorală Permanentă, pentru strângerile de fonduri, dar am câștigat procesele, deoarece am dovedit în totalitate modul în care am cheltuit banii”, explică deputatul USR, Emanuel Ungureanu. 
 
Întrebat despre sintagma folosită de USR - Cu doar 50 de lei poți să te asiguri că votul tău de la următoarele alegeri nu va fi furat- Emanuel Ungureanu susține că ar fi vorba despre un proiect de stopare a fraudei electorale. 
 
 

Adauga comentariu