USR Florești și-a desemnat noua conducere: cu o componență formatată, filiala va avea un cuvânt greu de spus în cadrul alegerilor USR Cluj

Alegerile interne la nivel județean din cadrul USR Cluj sunt tot mai aproape. Acestea sunt precedate de alegerile în cadrul filialelor locale. În acest context, USR Florești, cea mai mare filială după cea de municipiu, a trecut testul desemnându-și astfel președintele, membrii Biroului local, dar și delegații pentru alegerile județene, programate în 7 februarie 2021. Cu o componență formatată, filiala USR Florești va avea un cuvânt greu de spus în cadrul alegerilor județene. 

Alegerile locale din cadrul USR Florești s-au desfășurat marți, în regim online, prin vot secret. 

Președintele ales al filialei USR Florești este Larisa Șenilă.

De asemenea, în cadrul alegerilor a fost decisă prin vot și noua componență a Biroului local, precum și a Comisiei de arbitraj și cenzori.

„Alegerile au avut loc ieri, marți, 2 februarie.

Acestea au început la ora 18:00. Au avut drept de vot toți membrii care aveau cotizația achitată, votul a fost secret, iar totul s-a desfășurat online, prin Zoom. Din cauza pandemiei nu am reușit să ne adunăm, deși ne-am fi dorit. 

Potrivit rezultatului de vot, mandatul actual al organelor de conducere internă a USR Florești este de 1 an”, a declarat președintele USR Florești, Larisa Șenilă.

Astfel, în urma votului, Președintele Filialei USR Florești a fost desemnată Larisa Șenilă. 

De asemenea, au fost aleși și membrii Biroului local. 

„Avem un Birou local format din 5 membri.

Președintele este membru de drept în Biroul local.

Vicepreședinte este domnul Marius Todoran, care face parte în prezent și din Consiliul local Florești, din partea Alianței USRPlus. 

Mai face parte domnul Andrei Chelemen, domnul Răzvan Pârlea și un membru care a aderat mai recent, doamna Elina Varga”, a precizat Larisa Șenilă, președintele USR Florești. 

De asemenea, alegerile au vizat și Comisia de arbitraj și cenzori, precum și pentru delegații pentru conferința județeană, care va avea loc în data de 7 februarie. 

În cadrul conferinței programate pentru duminică, 7 februarie, USR Cluj își va alege organele de conducere, pe modelul alegerilor desfășurate deja în USR Florești, precum și a celor de la municipiu, pentru USR Cluj-Napoca.

Filiala USR Florești este cea mai mare filială după cea din municipiu, USR Cluj-Napoca. 

În aceste condiții, USR Florești va avea un cuvânt de spus în cadrul alegerilor județene ale USR Cluj.

„S-au făcut alegeri și pentru delegații pentru conferința județeană, care va avea loc în data de 7 februarie unde, la fel se vor alege la nivel județean organele de conducere. 

După Cluj-Napoca, suntem filiala cu cel mai mare număr de delegați, avem 19 delegați, deci vom avea un cuvânt de spus”, a adăugat președintele USR Florești, Larisa Șenilă. 

Actuala formulă a conducerii și membrilor Biroului local a fost stabilită pentru 1 an.

Potrivit statutului USR, mandatul poate avea o valabilitate maximă de 4 ani. 

În acest caz însă, durata mandatului este dată și de decizia instanței privind fuziunea dintre USR și PLUS într-un singur partid. 

„În momentul în care se va face fuziunea, cel puțin la nivel local, pentru că la Biroul județean lucrurile stau altfel, la nivel local membrii Plus vor deveni membri simpli USR. 

Atunci, organele de conducere, adică președintele și Biroul local ai USR, vor fi cei care vor conduce noul partid până când se vor face alegeri.

Din câte știu, potrivit Protocolului de fuziune, este un termen de cca 60 de zile de la data fuziunii și în care pot fi organizate alegeri. 

Dar până atunci conducerea USR Florești se va ocupa de partea de management”, a declarat Larisa Șenilă, președinte USR Florești.

Alegerile pentru USR Cluj-Napoca se vor desfășura sâmbătă, 6 februarie 2021, respectiv alegerile în cadrul USR Cluj în 7 februarie 2021. 

Și președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean, a oferit câteva detalii pe baza alegerilor ce se apropie, dar și în privința mandatului noii conduceri, valabil până la rămânerea definitivă a deciziei de fuziune.

Un mandat până la organizarea alegerilor comune


„E un mandat impropriu spus provizoriu, e un mandat care nu e limitat în timp foarte clar. 

De exemplu, pentru mandatele care se încheie acum s-a specificat clar că sunt până după alegerile locale și parlamentare, indiferent când vor fi ele. 

Iar mandatul care urmează acum va fi până la rămânerea definitivă a deciziei de fuziune.

Mai exact, până la organizarea alegerilor comune.

Aici nu e limitat în timp atât de riguros, pentru că depinde de decizia Tribunalului.

Acest mandat ar putea fi de 3 luni, de 6 luni ori de 1 an de zile. 

Următoarele alegeri pe care le vom face aici, în Cluj și Cluj-Napoca, și în toate filialele, vor fi cele comune, împreună cu Plus”, a declarat și președintele USR Cluj, Cătălin Sălăgean.

CITEȘTE ȘICine va fi viitorul președinte și cum va arăta componența Biroului Județean USR Cluj? Fuziunea USRPlus: „Credem că în 6 luni vom avea decizia definitivă”

La finalul lui octombrie 2020, Tribunalul București admitea cererea de fuziune a USRPlus. Decizia definitivă privind fuziunea într-un singur partid a alianței încă se află pe rol. Acum, membrii USR Cluj se pregătesc de alegeri locale și județene, după modelul celor organizate deja după stabilirea listelor pentru alegerile parlamentare de anul trecut.

Până în prezent, președinția USR Cluj a fost asigurată de Cătălin Sălăgean.

De asemenea, a funcționat un birou județean format din 15 membri, în contextul în care statutul USR permite până la 21 de membri ai biroului județean.

Iar în cadrul conferinței viitoare, membrii USR Cluj vor decide numărul și mandatul următorului birou județean.  

Conferința organizată de USR Cluj va decurge în regim online. 

 

 

 

 

 

sursa foto: usrfloresti/facebook.com 

Adauga comentariu