USR Cluj a lansat competiția internă pentru alegerile locale din 2020. Se cunosc deja unii candidați

USR Cluj a început deja pregătirile pentru alegerile locale de anul viitor. Luni, a fost lansată competiția internă pentru desemnarea candidaților la primării, consilii locale și Consiliul Județean. Conducerea USR Cluj a anunțat planul de bătaie pentru anul viitor. Pentru conducerea județului și-a anunțat deja intenția de candidatură Cătălin Sălăgean, președintele USR Cluj. S-au mai anunțat doi candidați pentru Florești și un candidat pentru Feleacu. Pentru Cluj-Napoca, nu se cunoaște încă numele candidatului. Conducerea USR Cluj-Napoca a precizat însă că este vorba despre persoane cunoscute în comunitate. De departe, cel mai cunoscut membru USR în Cluj-Napoca, este deputatul Emanuel Ungureanu. 

În cursa pentru alegerile locale de anul viitor, se pot înscrie și persoane care nu sunt membri USR, cu condiția să fie pe aceeași lungime de undă cu viziunea partidului.

Cătălin Sălăgean și-a anunțat deja intenția de a candida pentru conducerea Consiliului Județean. Sergiu Leuce și Mihai Vădan sunt candidații pentru Florești, iar Luminița Petruș pentru Feleacu. Pentru Cluj-Napoca, lucrurile nu sunt încă tranșate.

“Noi, USR Cluj, începem să ne pregătim pentru alegerile locale de anul viitor și lansăm o competiție internă pentru desemnarea candidaților atât pentru Consiliul Județean cât și pentru consiliile locale și primării. Această competiție se adresează atât membrilor actuali ai USR, dar și celor care nu sunt membri în momentul de față, deci competiția este deschisă oricui. În prima fază, oricine dorește poate participa la acțiunilor noastre, să lucreze alături de noi și apoi să se înscrie pe liste”, a declarat Cătălin Sălăgean, președinte USR Cluj.

În Feleacu m-am înscris în cursa pentru Primărie. Am locuit 10 ani în Germania, acum 8 ani am revenit în țară. Atunci a început implicarea mea civică, am identificat problemele din comunitate, am participat la ședințe de Consiliu Local, am propus proiecte. Sunt multe de făcut – nu avem parcuri pentru copii, abia se face acum canalizarea, nu sunt destule proiecte cu fonduri europene.

USR Cluj țintește la câștigarea conducerii județului și a majorității în Consiliul Județean. În ceea ce privește Primăria, targetul lor este ceva mai temperat, mai ales că Emil Boc este un candidat puternic.

“Noi vom schimba oarecum paradigma în sensul că vom căuta candidați și în localități unde nu avem filiale. Acum acoperim 80% din cetățenii cu drept de vot din județ. Pentru Consiliul Județean, obiectivul este să câștigăm conducerea și majoritatea. Pentru fiecare consiliu local trebuie să ne setăm niște ținte. Acolo unde am avut majoritate la europarlamentare, ar trebui să câștigăm majoritatea în consiliul local”, a afirmat Sălăgean.  

“Pentru noi, miza alegerilor locale este să câștigăm Consiliul Local Cluj-Napoca, ținta noastră este deocamdată Consiliul Local. Acolo ne dorim majoritate. Noi vom avea un contradandicat al lui Emil Boc, electoratul ne va spune dacă orașul are nevoie de mai mult sau nu”, a precizat George Trif, președinte filiala USR Cluj-Napoca

Calendarul oficial începe în august, vor avea și dezbateri publice, se va ține cont și de opinia cetățenilor. Până la sfârșitul lui noiembrie, oricine se poate înscrie în competiție. În decembrie, filialele locale vor organiza alegeri interne, în cadrul cărora vor fi votați candidații. La nivel de județ, va avea loc o conferință județeană, unde se vor desemna candidații pentru județ.

Adauga comentariu