USR Cluj, după demiterea lui Vlad Voiculescu: „Este o decizie unilaterală a premierului Cîțu... Nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”

Demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu de către prim ministrul Florin Cîțu a dat peste cap coaliția de guvernare. Atât liderii de la centru, cât și cei din teritoriu au criticat în termeni duri hotărârea luată de premierul PNL-ist Florin Cîțu. 

„Decizia ne-a șocat, ne-a contrariat”, a recunoscut liderul USR Cluj, Radu Chirilă. 

Liderii coaliției ar urma să se întâlnească în cadrul unei ședințe pentru a-i retrage sprijinul politic premierul Cîțu după demiterea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. 

„Decizia prim-ministrului Florin Cîțu este unilaterală”, a declarat președintele USR Cluj, Radu Chirilă. 

Acesta a recunoscut că în cadrul coaliției de guvernare poate fi urmărit un „trend” prin care „doar miniștrii Alianței USRPlus sunt atacați”. 

Unul dintre motivele acestui joc subteran este reprezentat de reformele pe care USRPlus le-a anunțat și pe care încearcă să le pună în aplicare. 

De altfel, Radu Chirilă a demontat una dintre obiecțiile esențiale aduse ministrului Vlad Voiculescu, precum deficiențele înregistrate în desfășurarea campaniei de vaccinare. 

Potrivit acestuia, responsabilitatea pentru campania de vaccinare revine în mod nemijlocit premierului Cîțu, iar nu Ministerului Sănătății aflat până recent sub coordonarea lui Vlad Voiculescu. 

„Florin Cîțu răspunde de vaccinare. 
Dar se pare că «sistemul» este deranjat”
, a apreciat Radu Chirilă demiterea peste noapte a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (Plus) în cadrul unei declarații pentru Ziar de Cluj. 

Sergiu Hossu, liderul Plus Cluj, numit recent șef al cancelariei premierului Florin Cîțu a susținut că nu are încă un răspuns la tensiunile generate de decizia de demitere a ministrului Vlad Voiculescu. 

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a notat recent și Dacian Cioloș.

Radu Chirilă, președintele USR Cluj a precizat însă că dincolo de situația delicată în urma deciziei unilaterale a premierului Cîțu de demitere a ministrului Voiculescu, nu se pune problema ieșirii de la guvernare a Alianței USRPlus. 

„Florin Cîțu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le și face.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru”, a mai declarat liderul USR Cluj. 

Coaliția de guvernare este marcată de o criză majoră după ce liderii USR PLUS au cerut retragerea încrederii premierului Cîțu pentru „demiterea unilaterală” a ministrului sănătății Vlad Voiculescu.

 

 

sursa foto: stiridiaspora.ro

Adauga comentariu