USL trăiește. Încă mai fură de la noi

Cel mai bun lucru într-o afacere de blat este “timing”-ul.

Așa că, azi, când se votează, în Șparlament, Codul Administrativ prin care se dau pensii speciale primarilor și viceprimarilor și se oficializează limba maghiară ca a doua limbă în Stat, Klaus Iohannis și-a pus purtătorul de cuvânt să o demisioneze din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

De asemenea, tot azi se votează alocarea resurselor din Marea Neagră – așa zisa Lege a off-shore-ului. Vorbim despre mânării ale huvernării PSD-ALDE-UDMR care vor trece neobservate din cauza subiectului demiterii șefei DNA. Iată ce bun este să facă servicii guvernării acest președinte care afost propunerea de premier al Coaliției de la GRIVCO din anul 2009!

Părerea mea despre LCK v-am expus-o: nimeni nu trebuie să-și facă chip cioplit în fruntea unei instituții a statului de drept. Dacă instituția nu funcționează după plecare șefului, înseamnă că acesta a fost prost și nu prea mânat de bune intenții. Așa că nu insist. E bine că s-a respectat o decizie a Curții Constituționale a României și-i aștept pe PSD-ALDE să o respecte pe cea privind Parlamentul unicameral și de 300 de parlamentari. Deși mă aștept degeaba.

În ceea ce-l privește pe Iohannis, el se luptă doar pentru a nu-și pierde privilegiile de fost președinte de stat – vorba unora: “orice om îi e frică să-și facă concediile și vacanțele pe banii lui”.

Motiv pentru care, de câte ori s-au răstit la el cu suspendarea, a mimat preocuparea și îngrijorarea, apoi a făcut ca ei. Azi îl suspendau degeaba, de un exemplu. Că modificările pe Cod Penal sunt în discuție la CCR (mai pentru la toamnă), prin urmare, nici Tăriceanu, nici Dragnea nu le puteau trece prin semnătură.

Iar în ceea ce privește discuțiile că a respectat hotărârea Curții Constituționale, pen’că și fi’n’că ar fi un legalist, putea fi ca atare încă de la primul sughiț pe temă al CCR, nu să lase țara să fie sfâșiată în două.

Iohannis, încep să am mari îndoieli că e neamț și nu francez (la modul în care capitulează), a lăsat Coaliția PSD-ALDE-UDMR să încalece fiecare instituție a statului de drept și, cel mai grav, a lăsat să-i fie aruncate în desuetitudine prerogativele. A lăsat să fie distrusă Instituția Prezidențială. S-a urinat pe voturile a 6,3 milioane de români.

Nici nu mai contează că Dăncilă va pica, dacă va mai pica - sperăm să avem atâta clemență din partea lui Dragnea încât să n-o trimită chiar pe proasta s(t)atului să ne reprezinte în fruntea CE...

Cât despre Iohannis, putea să ne zică, atunci când și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2019, că o face din partea Coaliției PSD-ALDE-UDMR.

E mai credibil așa.

PS: Am uitat și-mi cer iertare: PSD a anunțat că face amnistie fiscală, iar primarii PNL le-au zis-o de la obraz parlamentarilor lor să nu cumva să-și permită să nu voteze noul Cod Administrativ...

Comentarii

orice prost e frica

09.07.2018 14:57
"Dacă instituția nu funcționează după plecare șefului, înseamnă că acesta a fost prost și nu prea mânat de bune intenții. Așa că nu insist". Raspandacilor #rezist nu are sa le convina. Si nici pupincuristilor noii securitati. Orice om e frica sa nu si-o ia la laba in comentarii. Mai ales acesti raspandaci.

cretinachii

09.07.2018 15:43
Cei mai periculoși sunt cretinii aceia care au impresia că din unițisalivăm România (cum bime ziceai) și din misecuvinism chiar se salvează ceva. Labele acelea triste care-și fac câte un chip cioplit din fiecare muhaia mai autoritaristă. Jegurile acestea pavează drumul către totalitarism. Dar ce să știe ei, needucații sulii?

Adauga comentariu