USAMV Cluj-Napoca, in topul universitatilor din intreaga lume

USAMV Cluj-Napoca se numara printre cele  22 de institutii de invatamant superior din Romania care au indeplinit criteriile pentru a fi prezente in clasamentul SIR Global 2013. Raportul SIR Global 2013  este o clasificare a universitatilor si institutelor de cercetare din intreaga lume, in functie de cantitatea si calitatea productiei stiintifice publicate. SIR Global ia in considerare acele universitati si institutii de cercetare cu cel puțin 100 de documente stiintifice de tip: articole, prezentari la conferinte stiintifice etc., publicate in ultimul an al unei perioade de cinci ani si care sunt cuprinse in baza de date SCOPUS - cea mai mare baza de date pentru evidentierea publicatiilor stiintifice din lume.
"Din Romania, in Clasamentul SIR Global 2013, sunt nominalizate 22 de universitati si institute de cercetare, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca fiind singura universitate de acest profil din tara prezenta in acest clasament", se mandresc reprezentantii universitatii.
Conform SIR Global 2013, in randul universitatilor si institutelor de cercetare din Romania, USAMV Cluj-Napoca ocupa pozitia 22 in ceea ce priveste numarul de articole publicate in revistele stiintifice de specialitate. USAMV este pe pozitia 8 in ceea ce priveste colaborarea internationala, pozitia 9 in ponderea articolelor publicate in cele mai importante reviste de prestigiu si pozitia 16 in ceea ce priveste raportul dintre impactul stiintific mediu si impactul mediu mondial al articolelor din domeniu.  

Comentarii

Gabi

23.10.2013 12:17

Haha, topul universitatilor din lume??? ce de titlu! Fals!...sau gluma, nu? Adica 22-lea in Romani, iar in clasamentul mondial 2672-lea, 327-lea din Europa de Est (http://www.scimagoir.com/pdf/SIR%20Global%202013%20O.pdf).. eu nu as fi prea mandru.

Acelas clasament: cele mai bune institutii din ROM: Poli Bucuresti, Academia Romana, si Babes-Bolyai pe locurile 546, 798 si 880 in clasamentul mondial.

Eu zic sa ne tinem gura ca nu avem cu ce ne mandri!

fan

22.10.2013 20:41

Bravo lor, chiar merita pe deplin.

Adauga comentariu