USAMV aniversează 150 de ani de existență. Ce le-a transmis Ecaterina Andronescu profesorilor

Universitatea de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca aniversează 150 de ani de existență, dar și 100 de ani de învățământ în limba română. Vineri, 19 iulie a avut loc ceremonia care a fost deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi. 

La aniversarea celor 150 de ani de USAMV au participat membri ai Guvernului, ambasadori în România, membri ai mediului academic și de business din țară și străinătate, dar și reprezentanți ai autorităților locale și ai numeroase instituții și agenții naționale. 

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a venit la Cluj cu o serie de felicitări și mulțumiri pentru profesorii USAMV. 

„Fără îndoială, este un moment de mare emoție. Să sărbătorești o școală la 150 de ani sau 100 de ani este un eveniment imens de important pentru orice român. Sărbătoarea de astăzi o datorăm acelor personalități care au înțeles cât de importantă este construcția unei școli. Nu cred că le-a fost ușor, nu cred că un început este ușor. 

Toate aceste merite ale mediului Academic Clujean trebuie să le recunoaștem și, sigur, acesta este un prilej să vă mulțumim dumneavoastră, celor de astăzi, pentru ce au dat școlii românești personalitățile Clujului. Domnule rector, universitatea dumneavoastră, dacă ne uităm la începuturi și la ziua de astăzi, am putea să spunem că a crescut precum Făt frumos în poveste”, spune Ecaterina Andronescu la ceremonia USAMV,

 

Adauga comentariu