Urmează doi ani electorali grei. Cetăţeni, pregătiţi-vă portofelele şi învăţaţi Crezul ANAF: “Cred într-unul impozitat! Mă lepăd de ce-am agonisit! Mărire ție taxă, mărire ție impozit. Mulțumim!”

În fiecare an, de prin 2012 încoace, guvernanţii vin să producă câte o mare şi extreme de mare bucurie pentru poporul închinător la moaștele Sfintei Parascheva: ori promisiunea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi fiind anulate penalitățile de întârziere datorate și neachitate până la o dată aleatorie din calendar, ori chiar promisiunea unei anistii fiscxale. Anul acesta, cuvântul de ordine este amnistia (fiscal, penală, totuna).

De obicei, bizonii și guvizii (dar mai ales țeparii și rechinii financiari) care își vor achita până la o anumită dată a anului viitor obligațiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere aferente acestora. De asemenea, în anumite condiții (pile, cunoștințe, relații), vor putea beneficia chiar și de ștergerea de la plată a unei părți din dobânzi.

Cei care v-ați plătit la timp și întocmai datoriile și obligațiile față de acest stat care vă dușmănește plenar, nu este cazul să vă plângeți că nu sunteți deloc premiați. Oricum astfel de Ordonanțe de Urgență de Nevoi Personale nu sunt date pentru pârliții care nu au după ce bea apă, ci pentru de-alde cei restanţi cu milioane de euro la ANAF. Așa că să nu vă plângeți, ci să plătiți întocmai și la timp. Urmează doi ani electorali destul de anevoioşi, guvernul tocmai ce are de dat prensii şi salarii.

Prin urmare, recomandarea mea este să aveți încredere în creșterea și diversificarea taxelor și impozitelor. Să munciți, să aibă Guvernarea ce vă lua – nu vă prezentaţi cu portofelele goale în faţa inspectorilor ANAF, că nu e frunos!

Dacă cumva vi s-a părut că aţi auzit declaraţii de genul: “Românii nu au de ce să își facă griji! Guvernul nu introduce taxe care să-i afecteze pe cei cu venituri mici și medii”, vi s-a părut.

Realitatea este că vă va fi impozitat inclusiv betonul de sub mașinile ținute în curte iar noile taxe de drum vor împovăra rezervorul mașinilor, fără ca un milimetru de autostradă să se nască din acest efort. Că accizele și suprataxele pe carburanți asfaltează pensii speciale.

Aşa că bucuraţi-vă de marea minune economicească și duhovnicească ce vas ă vie atunci când veţi afla , că să vă veseliţi şi să cântaţi, împreună cu un sobor de preoţi: “Guvernul ne-a îngropat de vii cu taxa pe impozit călcând / Și celor din morminte, taxe dăruindu-le”.

Iar inspectorii ANAF, de pe margine, vă vor îndemna: “luați de împărtășiți, aceasta-i taxa de la domnu’ Liviu și-acesta-i impozit de la doamna Veorica”!

Sunt ferm convins că veţi mărturisi credinţă în Guvernare și veţi zice, într-un glas: “Cred într-unul impozitat! Mă lepăd de ce-am agonisit! Mărire ție taxă, mărire ție impozit. Și-acum, și-n ziua viitoare. Mulțumim”!

În rest, rămâne cum s+a stabilit: domnii de la ANAF rămân niște timizi – după ne arată un studiu al Băncii Mondiale. Oficiali ai Băncii Mondiale susţin că “ANAF a atins limita de sus a eficienţei în relaţia cu „contribuabilul obişnuit” şi că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să atace şi zonele în care acţionează mai „timid”. (...) ANAF va trebui să atace zona marilor contribuabili, dar şi marile reţele de evaziune care beneficiază încă de diverse tipuri de protecţie”.

Guvernul a hotărât că ANAF trebuie să fie în continuare timid în ceea ce-i privește pe cei care „beneficiază de diverse tipuri de protecție”.

Dar, la fel ca până acum, poate să-i calce în picioare pe restul.

Adauga comentariu