Urbanismul de Cumetrie din "funăria" lui Boc ne mai propune un bloc. Proiectul care arată mi-nu-nat pe hârtie a fost taxat dur de către clujeni

Primarul Emil Boc a postat pe pagina sa de Facebook „conceptul de reamenajare pentru Piaţa Mărăşti”, una dintre cele mai aglomerate şi mai insestetice zone de cartier din Cluj.

Primul lucru care sare-n ochi este o măgăoaie de bloc (specialitatea Urbanismului de Cumetrie din “funăria sa”) care se va pune în locul benzinăriei şi magazinului Profi. Fireşte, din "planul de mobilitate" a dispărut pasajul subteran cu care se lăudau, cu schimbul, el şi Ecoul Său, Dan tarcea, că-l vor realiza mai an.

În schimb ni se propune beton mai mult ca la Răchiţele-n curtea copilăriei. Mascat de nişte copaci desenaţi pe o hârtie.

Zic amicii primarului de la Planwerk, cei care au venit cu “futuristul” proiect, că blocul s-ar putea dovedi util zonei. Că AR PUTEA (ca de obicei, PROMISIUNI) “să concentreze dotări care lipsesc într-un cartier cum e Mărăştiul: grădiniţe, spaţii de întâlniri, sport, alimentaţie publică, iar la nivelele superioare ar putea creşte stocul de locuinţe publice, sociale”.

Poveştile cu promenade şi înverziri au fost taxate dur de către clujeni. Aceştia au remarcat, în comentariile lor, că şi acest proiect va fi realizat la Sfântul Aşteaptă, precum Someşul navigabil sau aquaparkul promis de mai multe mandate.

Că e vorba de praf în ochi pentru unul dintre amicii Urbanismului de Cumetrie ai lui Boc care să mai trântească un măgăoi de bloc în cea mai aglomerată şi poluată tonă a oraşului. Cei câţiva copaci promişi ca “zonă de verde” fiind doar de imagine, să dea bine pe hârtie.

Adauga comentariu