Urbanism de „bun simt” pe strada Edgar Quinet. CUM arata o MANEA imobiliara

Cluj-Napoca nu mai are Primar. In locul sau, a ramas un individ pe nume Emil Boc, plictisit si ipocrit, care se face se ocupa de oras. Recent, la o sedinta in Primarie, Emil Boc se ratoia cu marii arhitecti ai orasului  spunand teatral ca va aplica de acum inainte "urbanismul de bun-simt" in tot ceea ce se va intreprinde de acum inainte in Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj va prezinta un episod "proaspat" de nesimtire, unde numai de urbanism de bun simt nu poate fi vorba, ci de o manea imobiliara pe care niste smecheri apropiati de PDL o canta zilnic de cateva saptamani incoace construind catamai blocul pe strada Edgar Quinet, un soi de ghetto urbanistic pe care Boc se face ca nu il vede.

 

Si la Pata Rat exista strazi mai bune 

 

Ne cerem iertare înainte de toate locuitorilor din zona „sinistrată” a Clujului, Edgar Quinet că le-am numit drumeagul, ulița, căzătura, hârtopăria, adicătelea calea de acces spre locuințele lor, stradă.

Cu ajutorul instantaneelor de mai jos care surprind „halul” de drum numit impropriu strada Edgar Quinet, vă puteți face o imagine cam câte parale au dat Apostu, Boc și ceilalți fruntași portocalii, pe plătitorii de taxe și impozite din Cluj-Napoca care s-au mutat în această zonă a Clujului. 

 

 

 

Pe aliniamentul acestui drum, proprietate a „băieților deștepți”  de la Mănăștur Holding S.A care și-au vândut parcelele din zonă și au lăsat drumul de izbeliște s-au construit vreo 16 blocuri pe partea dreaptă a străzii și vreo 7 căsuțe pe partea stângă.

Evident, situația drumului evoluează atât de dramatic pentru locuitorii din zonă, cu  largul concurs al primăriei care a avut permanent ochii „larg închiși” în privința obligațiilor pe care trebuia să le respecte Mănăștur Holding cu privire la construirea și întreținerea unui drum după standardele... bunului simț.

Motivele tăcerii „mieilor portocalii” din administrația clujeană  pe tema aceasta  pot fi descâlcite în timp cu ajutorul DNA .

 

Un bloc construit la o „palmă”  distanță de viitoarea rută ocolitoare Sud  a Clujului

 

Ultimul bloc a cărui construcție a început acum câteva zile pe strada Edgar Quinet ne arată foarte clar apetența pentru bun simț a constructorilor și a complicilor acestora din primăria lui Boc.

În data de  10.06.2014, Primăria municipiului Cluj-Napoca a emis autorizația nr. 646 pentru un imobil de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+3E  a cărui beneficiar este asocierea SC. „Tardo Construct” SRL  și S.C „Cantabria Construct” SRL pe adresa Edgar Quinet FN, mai exact la capătul bătăii de joc de stradă despre care am făcut vorbire.

Buuun și care este problema? Păi nu este doar una, sunt mai multe.

Pe o parte le-am sesizat noi, altele ne-au fost comunicate de cetățenii nefericiți care locuiesc aici.

Doamna Rodica de pe strada Edgar Quinet nr 55, ne-a sesizat următoarele:

„Când m-am mutat în această zonă erau probleme cu apa, nu avea presiune, am înțeles că un investitor din zonă  a pus pe banii lui niște pompe care fac ca presiunea la robinet să fie acceptabilă. Drumul este execrabil, nu am înțeles nici până acum de ce Mănăștur Holding nu a fost obligată de primărie să întrețină acest drum betonat care este oricum ciuruit ca după bombardament. Acum câteva zile în poiana din fața blocului meu a început construcția unui bloc nou. Din câte văd cota zero a construcției este aproape de parterul nostru înalt. Dacă va „pișca” și  o mansardă ilegală constructorul, ne luăm adio de la soare!

V-am sesizat aceste lucruri pentru că am văzut mai multe anchete scrise de ziarul dumneavoastră legate de haosul imobiliar din Cluj și poate primăria va supraveghea cu mai mare atenție această construcție”.

 

„Dezorganizare” de șantier, „marcă înregistrată” la  Cluj 

 

Ne-am deplasat „fulger” la fața locului după ce am primit sesizarea.

La fața locului, nimic nou, nu se respectă nimic din ce înseamnă organizare de șantier. Nu există gard împrejmuitor, nu există rampă pentru spălarea roților cifelor care aduc betonul.

 

O tânără studentă care locuiește în zonă  se oprește lângă noi, fierbe de nervi :  „Se lucrează de dimineața la 7.30 până seara la orele 22 pe șantier. Au venit 4, 5 camioane la început care au scos pământul de pe parcelă, au întins noroiul pe toată strada Edgar Quinet și au distrus drumul mai tare decât era înainte. 

Apoi au venit mașinile care cărau beton. Ieri nesimțiții care lucrează la șantier au intrat cu mașina de tonaj greu în parcarea noastră de la nr 55 și au descărcat fierul beton pe partea lor de șantier. Se întâmpla asta în jurul orelor 17.30 când a fost furtuna aia puternică în Mănăștur. Ei construiesc și apoi pleacă și Asociația noastră de proprietari rămâne cu accesul în parcare distrus, declară Maria Staicu.

 

Întrebări deschise pentru Poliția Locală a Primăriei Cluj-Napoca

 

Este perioada concediilor, în primărie se lucrează la „foc mic”, de aceea, Ziar de Cluj adresează câteva întrebări publice legate de această nouă construcție răsărită pe Edgar Quinet, serviciilor de specialitate din primărie.

Conform autorizației de construire în imobilul de pe strada Edgar Quinet F.N se vor construi  22 de locuințe.

 

Unde este prevăzut în proiect, amplasamentul  locurilor  de parcare  și care este numărul acestora?

Această construcție a primit avizul de serviciului pentru  siguranța  circulației din cadrul primăriei? 

Acest  aviz al serviciului condus de Mirela Mărincean este consultativ,  dar foarte util, având  în vedere că acest imobil, conform hărților consultate de specialiștii noștri indică faptul că este construit extrem de aproape de viitoarea  centura ocolitoare sud a Clujului. (http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/787-2007.PDF )

Când se va demara un control din partea Serviciului Control Urbanism și Disciplină în Construcții  al primăriei  care să verifice dacă lucrările care se desfășoară respectă autorizația de construire? Așteptăm concluziile acestui control.

Care sunt concluziile controlului efectuat de Serviciul Control Protecția Mediului cu privire la normele privind organizarea de șantier încălcate de constructorii acestui bloc?

 

Ii asigurăm locuitorii străzii Edgar Quinet că vom rămâne vigilenți și prompți în a răspunde sesizărilor venite din partea lor și le vom analiza cu atenție.

Până la această oră investitorii care construiesc în această zonă nu au putut fi contactați, așteptăm punctul lor de vedere pe adresa redacției Ziar de Cluj.

 

„Vești bune”  pentru locuitorii din zona Edgar Quinet

 

„Calvarul” locuitorilor străzii Edgar Quinet nu se va termina odată cu finalizarea blocului mai sus pomenit.

Aproape de numărul 12 am identificat un nou șantier în fața căruia nu există nici un fel de panou care să indice ce se va construi  acolo și nici vreun gard împrejmuitor.

Așa că oamenii care locuiesc aici pot fi liniștiți, autorizații în zonă se eliberează, asta înseamnă că mașinăria de făcut bani portocalie lucrează și, în curând, adică peste 50 de ani și acest petec de Cluj va arăta de 5 stele, deocamdată categoria de confort a locuitorilor din zonă se apropie de 2 margarete. 

 

Comentarii

electro

18.07.2014 09:14

groapa de langa numarul 12 e in stadiul acela de cativa ani... neingradita si nesemnalizata. cel mai frumos e noaptea, cand broastele care traiesc in balta de pe fundul gropii se apuca de cantat  :)   o minciuna si mai interesanta... domnii "vanzatori" de la DDS Construct care au facut majoritatea blocurilor din zona, isi momesc viitori clienti cu fraza "noi cand terminam de construit pe aici, asfaltam drumul"... si acu 4 ani, te gandeai ca mai construiesc inca 3 siapoi pleaca... cam asa se exprima si dl. Radu. Dar uite ca pana nu taie toata padurea de langa drum si pana primesc autorizatii, nu pleaca, deci nu asfalteaza :) 

din zona

18.07.2014 09:37

http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/ansamblul-blocul-din-poiana-construit-ca-n-codru-foto--video--59520.htmlToata zona asa s-a construit: ilegalitati una peste alta. S-a taiat padurea din greu, 7 etaje in zona de P+3 prin transformarea garajelor in locuinte. Atat primaria cat si garda de mediu au fost la fata locului, dar nu au constatat NICI UN FEL de nereguli.S-a lucrat de la 6 dimineata la 2 noaptea, pana si politia a ridicat din umeri ca nu poate face absolut nimic - decat o amenda pentru "tulburarea linistii".....

vlad

18.07.2014 09:44

Mergeti si la Bonjour Residence in ghetoul Buna Ziua sa vedeti acolo "organizare de santier". Nenorocitii merg cu betoniere si camioane grele pe Mozart sau pe Zaciu, cand au drumul de access betonat, fac galagie toata ziua, spala betonierele direct pe drum, si ne canta dulcele sunet al drujbelor.  Edgar Quinet pare o zona buna pe langa mizeria ce o inghit toti imigrantii din ghetoul Buna Ziua.

O privire din p...

18.07.2014 11:41

Azi dimineata la ora 5.45 m-am trezit din somn, datorita batailor de ciocane provenite de la santierul in lucru de pe nr 10. Ti-e si frica sa iti lasi copiii sa se joace in jurul blocului, pentru ca exista oricand riscul sa ii scapi din vedere pentru un moment si sa cada in groapa de la numarul 10. Proprietarul nr 10, ar trebui sa ridice un gard in vecinatatea cu nr 12, pentru a evita acest lucru. Se munceste mult la acest bloc, dar am impresia ca lucrurile stau efectiv pe loc. Sper sa se afiseze intr-un final o placuta cu numarul autorizatiei si pana cand mai dureaza aceasta constructie, ca sa ma incarc cu multa rabdare si rezistenta psihica. Ce este mai nasol e faptul ca intr-o dimineata, mergand la servici, era in fata mea o vecina, care si-a agatat poseta groznic(efectiv s-a rupt) in niste same/fiare mai mari ca atarnau pe marginea drumului. Se grabea si mergand pe marginea drumului din niste tufe (aparent plante) s-a agatat destul de puternic, parca si haina de pe dansa si-a rupto. E nasol, dar ce sa facem! Macar sa isi tina sarmele pe proprietate!!!

anonim

22.07.2014 14:08

Din pacate si eu sunt nevoit sa  trec zilnic pe aceasta strada.Nu ma deranjaza asa de mult ca ne rupem masinile pe astfel de drumuri atat cat ma deranjaza cand vad mamici cu carucioare pe astfel de gropi fara trotuare ,uitandu-se speriate la fiecare zgomot al unei masini neavand nici un loc de refugiu.Impozite platim cat de mari daca se poate dar servicii zero.Ce face primaria pentru acei contribuabili din aceasta zona?Normal contributiile si taxele se intorc la cetatean sub forma de servicii .

anonim

16.09.2014 16:31

si aleea balea au sparto, au plecat si noi platim taxe si ipozite si rupem masinile

Natalia Cristina

09.10.2014 16:03

BUna ziua!Eu am facut numeroase sesizari pe unde am stiut si nu am primit absolut nici un raspuns.Problema mea cea mare e legata de faptul ca nu am o gradinita aproape ,eu avand 3 copii mici ,nu sunt mijloace de transport in comun aproape.Cea mai aproape e statia de pe Campului ,dar autobuzul 42 circula din 50 in 50 de minute.E groaznic.Cum mergem la munca? Cum ne intoarcem de la munca in condintiile in care trebuie sa asteptam autobuzul 50 de minute.Si locuim in Cluj ,nu intr-o vagauna de tara.Punem intrebari si nu primim macar un amarat de raspuns...

rumburak

05.12.2014 13:37

Putoroasa mai esti.du-te pe jos.trebuia sa-ti iei apartament in alta zon.   

Stefan

01.02.2015 13:15

Chiar ca puturoasa!!! Pai, stiai dinainte ca nu e transport, sau gradinita, si ca n-ai masina, dar la momentul respectiv ai profitat de preturile mai mici din zona... acum, insa, ai pretentii. Trebuia sa iti iei in centrul Clujului cu 1400 Euro/mp, nu cu 650, cum ai facut-o tu!

Patricia

25.04.2015 00:54

Iubesc padurea si aerul curat, stiu sa apreciez asta si pot face un efort pana se va asfalta(cand a fi asta ca asa tot nu ramane), insa nivelul de cultura al persoanelor care locuiesc in zona poate il depaste cu ceva pe cel al carui a scris articolul.

Vlad Zeciu

10.10.2014 12:27

@Natalia Cristina, problema transportului ar putea fi rezolvata daca toata strada Edgar Quinet s-ar asfalta. Daca ai observat in ultimele luni se lucreaza la largirea aleii Negoiu ca sa suporte atata trafic. Ca si dimensiuni, acolo ar incapea un autobuz fara probleme daca o sa fie doua benzi, si nu alee cum era pana acuma.Dar vedeti, aici e o problema cu Manastur Holding care nu preda drumul sau il preda dar nu-l preia primaria in starea in care se afla. Iar primaria nu are suport legal pentru a investi bani publici in proprietati private. E un cerc vicios si tare mi ca nu se termina degraba toata treaba asta. Sa nu mai punem la socoteala ca inca se ridica blocuri acolo si cat timp vor umbla masini grele sigur nu face nimeni nimic.Uitati-va la drumul din Borhanci, nu au facut drumul ala pana au legat centura de el. Iar acolo vorbim de multi oameni, unii dintre ei foarte bogati si cu relatii.. si totusi.Ca sa incheiem pe un ton pozitiv, macar respiram aer ceva mai curat decat in alte zone ale orasului.

cetatean de pe ...

25.01.2015 18:43

Buna seara ,  ar trebui sa nu mai platim impozite pana cand in aceasta zona nu sunt facute  conditiile minime de trai. Unde sunt trotuarele? , unde sunt iluminatiile publice, unde este canalizarea pentru apa pluviala?  Unde este primaria? Si atunci intreb si eu pentru ce platim impozite locale?     

Adauga comentariu