UPU Cluj, norme de igienă ZERO. Ungureanu: „Despre infecții nosocomiale are rost să povestim într-un asemenea circuit insalubru?” VIDEO

Unitatea de Primiri Urgențe Cluj din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, este un univers închis unde normele de igienă reprezintă ultima preocupare. Sala de așteptare este lipsită de un sistem de aerisire corespunzător, iar înghesuiala de aici poate fi încercată zilnic. Însă aceasta nu este decât imaginea exterioară a acestui spațiu prea puțin primitor. După cum notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, cel care a surprins în imagini Unitatea de Primiri Urgențe Cluj, grupul sanitar din acest spațiu este plasat chiar în zona de urgențe. Astfel, în calitate de aparținător, trebuie să străbați câteva holuri pentru a-ți face loc în grupul sanitar comun care deservește personalul medical, pacienții și aparținătorii care așteaptă adesea în stradă.

„Are rost să vă povestesc că nu se respectă niciun circuit și normele de igienă sunt praf și pulbere?”, întreabă deputatul clujean.

Pe de altă parte, condițiile insalubre de la Unitatea de Primiri Urgențe Cluj nu par să fi intrat în atenția Direcției de Sănătate Publică Cluj sau a managerului Spitalului Județean Cluj, Petru Șușcă.

„Deputat fără acoperire...

Unitatea de Primiri Urgențe Cluj-Napoca!

Sala de așteptare, fără aerisire, înghesuială, stres.

Dacă ai nevoie la toaletă ca aparținător, trebuie să ceri voie să ajungi la un grup sanitar comun (femei și bărbați) plasat în zona de urgențe unde își fac "nevoile", pacienții, personalul medical și aparținătorii care stau, inclusiv în stradă.

Are rost să vă povestesc că nu se respectă niciun circuit și normele de igienă sunt praf și pulbere?

Despre infecții nosocomiale are rost să povestim într-un asemenea circuit insalubru?

Soluții?

Trebuie construit imediat un grup sanitar care să deservească aparținătorii pentru ca accesul acesta să nu se facă în zona roșie unde sunt îngrijiți bolnavii, unii în stare foarte gravă!

Mai întreb, din nou, DSP Cluj ce măsuri a luat pentru rezolvarea acestei probleme?

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj de ce nu a găsit nicio măsură până acum?”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, pe pagina sa personală de socializare.

sursa foto/video: emanuel ungureanu/pagina personala de socializare

Adauga comentariu