UPDATE. Proteste Cluj: „Când eu strig ALO, voi strigaţi 112”

21.30 Protestatarii s-au îndreptat spre Palatul de Justiţie, unde au scandat "Justiţie, nu corupţie", iar ulterior au pornit spre Instituţia Prefectului şi s-au întors în Piaţa Unirii. Participanţii la manifestarea publică cerut demisia Guvernului Dăncilă şi dreptate în cazul crimelor de la Carcal. Protestul s-a încheiat după ora 21.

Potrivit autorităţilor, manifestările de la Cluj s-au făcut în mod paşnic şi fără incidente de violenţă.

 

 

20.30 Numărul celor prezenţi la manifestările organizate de grupul Umbrela Anticorupţie a ajuns la 500. Oamenii s-au adunat "la clopot" pe Eroilor şi scandează 112, făcând referire la cazul victimelor de la Caracal. 

Când eu strig alo, voi strigaţi 112!

 

19.45 Grupul Umbrela Antcorupţie Cluj a organizat un eveniment pe Facebook prin invită clujenii să vină în această seară în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva actualei clase politice. Manifestarea publică a început de la ora 19, însă de data aceasta numărul celor prezenţi a ajuns la aproximativ 200 de persoane, faţă de dăţile anterioare când se vorbea despre mii sau zeci de mii de protestatari.

Un partcipant la manifestare îşi exprima dezamăgirea faţă de faptul că sunt mai multe persoane pe terasele din centru, decât la protest.

Oamenii cer pedepsirea celor responsabili pentru intervenția brutală a Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018, dar și stoparea legilor pentru corupți, confiscarea averilor celor condamnați, pentru recuperarea prejudiciilor și fără penali în funcții publice. 

 Proteste masive sunt anunțate pentru sâmbătă, 10 august, în toate marile orașe din țară, pe rețelele de socializare fiind create zeci de evenimente în acest sens.

În Bucureşti, organizatorii estimează că vor veni aproximativ 250.000 de persoane la manifestația organizată în Piața Victoriei, începând cu ora 16.00, iar un eveniment mai mic, unde se estimează că vor participa circa 2.000 de persoane, este anunțat în Piața Revoluției, apoi se va pleca în marș până la Guvern. 

Adauga comentariu