UPDATE: „Prima prioritate este sănătatea copiilor și a angajaților”/ SCANDALOS! O profesoară de la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a prezentat la ore chiar dacă era confirmată COVID-19

UPDATE 16:30: „Prima noastră prioritate este să avem grijă de sănătatea copiilor și a dascălilor. Pe de altă parte, în momentul în care s-a sesizat un lucru, doamna director adjunct imediat a considerat necesar ca doamna profesoară să meargă la testare, mai ales că noi avem șansa să avem acest cabinet medical. 

Deci, ea nu a avut nici un fel de test, nu a avut un test nici măcar negativ sau pozitiv, deci nu a fost testată. 

De aceea nu s-a pus problema să nu intre la cursuri. 

La intrare, când s-a luat temperatura, când s-a verificat, nu era o problemă. I s-a luat temperatura și la dinspensarul medical, iarăși nu era o problemă. Și chiar când a fost testată, temperatură nu avea. 
Noi, la intrare, conform dispozițiilor, luăm temperatura tuturor angajaților, la prima oră când intră în serviciu, și personal didactic, și personal nedidactic. 

Automat, noi trimitem lucrurile acestea la DSP. Am trimis, așteptăm răspunsul DSP pentru aplicarea articolului 6 alin 9 din Ordinul comun, adică dânșii ne spun ce e cu ancheta. 

Am mai avut cazuri de cadre didactice, și mai avem încă, care au covid, dar e adevărat că nu la școală s-au descoperit și, tot așa am trimis la DSP și ce a hotărât DSP-ul, aceea am aplicat noi în școală. 

Prima prioritate este sănătatea copiilor și a angajaților”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Emil Racoviță Cluj-Napoca. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

La Colegiul National "Emil Racoviță" chiar și profesorii confirmați cu COVID-19 se prezintă la ore. O profesoară de geografie a venit la școală confirmată cu covid-19 deși avea simptome grave, iar la prima oră, aceasta a fost scoasă de urgență din clasă de către directorul adjunct pentru a efectua un test rapid covid, fiind ulterior re-confirmată pozitiv. Aceasta s-a întors înapoi în clasa pentru a saluta elevii! 

Cazul este de bună seamă scandalos. 

Ziar de Cluj a încercat să contacteze directorul instituției de învățământ, însă acesta avea ora în desfășurare și nu a oferit încă un punct de vedere.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj urmează să stabilească măsurile care se impun: 

„Situația medicală a fost gestionată prin cabinetul școlar al unității și s-au aplicat prevederile art.6, alin. (9) din Ordinul Comun, nr.5338/1.082/ 1.10.2021.

 Conducerea unității și DSP Cluj decid măsurile care se impun, ca urmare a desfășurării anchetei epidemiologice”, informează IȘJ Cluj. 

Adauga comentariu