UPDATE - Pacient suspect de infectare cu coronavirus la Spitalul Municipal Cluj-Napoca. A fost adus pentru dializa. Primarul Emil Boc: „S-au luat măsuri speciale de protecție”

La Spitalul Municipal Clujana a fost adus, ieri, un pacient din Gherla, care este suspect de infectare cu coronavirus. Bolnavul a fost transferat la unitatea sanitară din Cluj-Napoca pentru dializă, însă acesta prezenta și simptome de infectare cu coronavirus, mai exact probleme respiratorii. Din start, s-au luat toate măsurile de protecție specifice pentru pacienții cu coronavirus. Medicii care au intrat în contact cu bolnavul nu au mai părăsit spitalul.

La această oră nu se știe dacă bolnavul este sau nu infectat cu noul virus. Bărbatul a fost izolat și nu a avut contact direct neprotejat cu medicii. Cadrele medicale care au intrat în contact cu acesta au purtat echipamente de protecție.

Primarul Emil Boc a declarat pentru Ziar de Cluj că rezultatele analizelor vor veni cel târziu mâine. De asemenea, au fost luate măsuri speciale de protecție în spital.

UPDATE ORA 18.45

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a transmis următoarele informații cu privire la cazul bolnavului de la Spitalul Clujana:

Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca (SCMCJ) a fost informat telefonic luni, 23 martie, ca urmeaza sa soseasca un pacient de la Spitalul din Gherla, unde fusese internat in ultimele trei zile cu probleme respiratorii si insuficienta renala care, in cursul zilei de ieri, s-a agravat si a impus efectuarea unei dialize de urgenta.

Pacientul nu efectuase pana atunci dializa. S-a hotarat sa fie adus la SCMCJ, avand in vedere ca in spital se poate efectua dializa pe Terapie Intensiva.

Medicii de la SCMCJ au fost informati de situatie cu o ora si jumatate - doua inainte de sosirea pacientului, au fost luate toate masurile de protectie si siguranta valabile pentru un pacient suspect de Covid-19.

A fost anuntata Radiologia, unde pacientul a efectuat CT-ul, iar personalul a fost in permanenta protejat si echipat corespunzator, cu echipament pentru cazuri de bolnav suspect de Covid-19.

Dupa efectuarea CT-ului la Radiologie, pacientul a fost transportat pe un circuit stabilit anterior la Terapie Intensiva, unde a fost preluat de personal echipat corespunzator si pus singur in salon.

Pacientului i s-au facut analizele, a fost asteptat si de medicul nefrolog si s-a confirmat ca avea nevoie de dializa, pe care a si efectuat-o luni.

Bolnavul a fost monitorizat toata noaptea, starea generala fiind la aceasta ora ameliorata.

Personalul care a participat la preluarea si investigarea pacientului a ramas in spital.

Pacientului i s-a recoltat ieri proba specifica pentru Covid-19, care a fost trimisa pentru testare la Spitalul de Boli Infectioase, urmand ca rezultatul sa fie disponibil in cursul serii de marti.

Este important de precizat ca bolnavul a fost tratat, inca de la intrarea in SCMCJ, ca un suspect de Covid-19, luandu-se toate masurile de siguranta si preventie atat pentru personalul spitalului, cat si pentru ceilalti pacienti.

Adauga comentariu