UPDATE: Declarația prefectului ABRUDEAN. Primarul din Beliș, condamnatul Viorel Matiș, dat afară pentru a DOUA oară din primărie!

După publicarea materialului în Ziar de Cluj, prefectul Abrudean a transmis jurnaliștilor o declarație de presă: 

„Am semnat Ordinul privind constatarea incetarii de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Beliș, a domnului Matis Viorel, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, a explicat acesta. 

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, semnează azi cel de-al doilea Ordin de Încetare a mandatului primarului din Beliș, Viorel Matiș, condamnat anterior pentru fapte de corupție. Conform procedurii, în Beliș se vor reorganiza alegeri locale, însă viceprimarul preia temporar atribuțiile primarului. 

Viorel Matiș este cercetat penal în alte dosare pentru abuz în serviciu și a fost trimis în judecată în primăvară într-un alt dosar de delapidare, alături de alți angajați ai ROMSILVA, foști colegi de-ai acestuia. 

Tupeul infractorului Matiș nu are margini. Bărbatul a candidat la alegerile locale, știind că o sa fie înlăturat din funcție, din pricina condamnării în dosarul cu șpaga dată unui jurnalist. Prefectul l-a revocat prima dată pe mandatul vechi, iar edilul corupt a ales să depună jurământul pentru un nou mandat, dat fiind că a câștigat alegerile. Legislația actuală vizează un sistem fără corupți în funcții publice, motiv pentu care prefectul a cerut avizul de la MAI pentru a-l revoca pe Matiș și în mandatuș actual. 

Ziar de Cluj a solicitat președintelui interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, un punct de vedere cu privire la viitorul politic al edilului corupt. La tupeul pentru care e cunoscut, Viorel Matiș ar fi în stare să candideze din nou pentru funcția de primar a Belișului, chiar dacă ar însemna să fie revocat pentru a treia oară. Totul pentru propriile interese și nerușinarea de care a dat dovadă. În momentul în care cei de la PSD Cluj vor răspunde solicitării noastre, precizările acestora vor apărea în acest material. 

 

Adauga comentariu