UPDATE - Atentat terorist la Secția 4 Poliție Cluj-Napoca. Un dispozitiv a explodat în fața unui angajat ISU. SRI a luat probe și a plecat - FOTO și VIDEO

Joi dimineața, în jurul orei 08.30, o cutie suspectă, aflată lângă un autoturism a explodat în momentul în care a fost ridicată de proprietarul autoturismului, un pompier din cadrul ISU Cluj. Incidentul a avut loc pe strada Bucium, în cartierul Mănăștur.

“În jurul orei 08:30, în cartierul Mănăştur, din Cluj-Napoca, s-a produs o deflagraţie în urma căreia o persoană a fost rănită.
Din primele informaţii, un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat, a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l.
La faţa locului sunt prezenţi poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti, poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, criminalişti, precum şi Grupa pirotehnică din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.
Din datele deţinute, bărbatul a suferit răni uşoare”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Incidentul a avut loc în momentul în care pompierul a ieșit din tură. Cutia respectivă părea a fi o cutie cu bijuterii.

Potrivit primelor informații, ar fi vorba despre un dispozitiv artizanal improvizat.

UPDATE ORA 10.15

"Subofițerul este într-o stare stabilă, este speriat foarte tare. Facem cercetări și vom vedea concluziile cercetărilor. Era singur, ieșea din tura de serviciu, să meargă acasă. Din ce știu eu era o cutie ca de bijuterii. Nu s-au înregistrat pagube nici la mașină nici la gardul unității", a declarat Ion Moldovan, șeful ISU Cluj.

Pompierul a suferit răni pe piept și pe față.

Poliția și Serviciul Român de Informații fac o anchetă în acest caz, a adăugat secretarul de stat. Specialiști SRI au fost la fața locului, au luat probe și au plecat.

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

UPDATE ORA 10.40

Pompierul este angajat la ISU de peste zece ani.

Incidentul este considerat accident de muncă, astfel că a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Comentarii

asd

21.06.2018 11:35

Cand un dispozitiv explodeaza in fata unei institutii publice numai un bou nu banuieste ca ar fi vorba despre un atentat. Ca, ulterior, vor veni procurorii cu o incadrare gen tentativa de omor, asta va naste o alta discutie. Pe datele expuse in material = atentat terorist. Si cam atat. 

dan

21.06.2018 12:22

Musaca-ti limba. Gandeste-te ce implica asta daca ar fi adevarat.

make

21.06.2018 13:15

Ce ma bucura e ca gardul unitatii nu a suferit nici un fel de stricaciuni. 

Raul

21.06.2018 16:28
Noroc de la Dumnezeu ca acel criminal nu a lasat o cutie mai mare sau un alt explozibil mai puternic!Totusi, ma intreb asa ca un muritor de rand...ei nu stiu pe ce lume traiesc?Nu  sunt informati de sefii lor privind minima preventie antiterorista?Pachet abandonat pe spatiul public-si mai ales UNDE?Si nu au camere sa arate clar cine s-a plimbat prin zona si la ce ora?

Adauga comentariu