Anchete

Unul dintre clujenii săltați de DIICOT SIBIU, săltat și de DIICOT Cluj

 

DIICOT Sibiu a efectuat joi, 11 iulie, 25 de percheziții domiciliare pentru a destructura o rețea de traficanți ai cărei lideri sunt din Sibiu. Printre persoanele implicate în traficul cu substanțele stupefiante se numără și doi clujeni: Răzvan Vescan și Raul Alexandru Moldovan. Procurorii susțin că bazele rețelei de la Sibiu au fost puse în 2016 de către Avram Robert Gabriel, un interlop din Sibiu, condamnat anterior într-un dosar de distrugere. Raul Alexandru Moldovan zis ”Moldo” a aderat la grupul de traficanți de la Sibiu pentru a alimenta o altă  rețea de la Cluj.Același rol l-a avut și Răzvan Vescan. La scurt timp după, Moldovan a fost reținut de DIICOT Cluj și trimis în judecată alături de alți 12 traficanți, printre care ”Găbe”, ”Stelatu” și ”Bibi”.

„La datele de 03.08.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Sebastian Cioban, Roberto Imre Kallo, Alexandru-Raul Moldovan, Albert Lăcătuș, Paul Cezar Satmari, Marius Gabriel Cioban, Marius Bobi Kiss și, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Un inculpat a fost plasat sub control judiciar.

Cei 8 membri ai grupării, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, din Cluj-Napoca și Baciu, ar fi procurat, comercializat și deţinut, pentru consum propriu, substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive”, arătau cei de la DIICOT Cluj. 

 

 

Rămân în arest pentru 30 de zile

Tribunalul Sibiu a încuviințat propunerea celor de la DIICOT și au dispus ca cei 13 membri ai rețelei de traficanți să rămână în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Printre cei reținuți se numără și Răzvan Vescan și Moldovan Raul Alexandru.

„Ieri, 12 iulie 2018, în dosarul Tribunalului Sibiu a fost admisă propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Casație și Justiție – DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu de arestare preventivă pentru un număr de 13 inculpați, judecătorul de drepturi și libertăți dispunând arestarea preventivă cu privire la toți inculpații, pe o perioadă de 30 de zile. Încheierea pronunțată de instanță a fost dată cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”, arată purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sibiu, Cornelia Elena Prundaru.

[article:tags]

DIICOT SIBIU: Liderii rețelei aveau ”recuperatori”

„Membrii grupării aveau ca loc de întâlnire şi planificare a activităţilor infracţionale două baruri situate în acelaşi imobil din municipiul Sibiu (de unde se făcea şi distribuţie a substanţelor stupefiante), administrate de către unul dintre membrii grupării.

   În rândul consumatorilor de droguri a devenit de notorietate faptul că barurile respective, unde se strângeau membrii grupării,   erau folosite  și pentru tranzacționarea drogurilor, distribuția făcându-se inclusiv prin intermediul barmanilor de serviciu.

   Liderii grupării  erau cunoscuţi având accese de violenţă fizică deosebită, folosind în special arme albe – cuţit, accese de violenţă îndreptate atât împotriva consumatorilor sau altor dealeri de substanţe stupefiante,  dar şi împotriva altor persoane cu care nu aveau legătură pe această linie a traficului de droguri, motivat de faptului că fac parte dintr-un grup infracţional (în prezent unul dintre lideri fiind suspectat inclusiv de comiterea unei tentative de omor, iar un altul, pe parcursul cercetărilor a fost arestat preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea unei infracţiuni de omor, fără legătură cu traficul de droguri).

   Liderii grupării infracţionale exercitau presiuni atât asupra consumatorilor cât și asupra altor dealeri cu scopul de a obține sume de bani datorate/impuse.

   Astfel au fost reţinute cazuri când le era impus consumatorilor să cumpere cantități mai mari de substanţe cu efect psihoactiv decât cele pe care aceştia le solicitau sau chiar nesolicitate, fiindu-le cerute apoi sume mai mari de bani decât cele convenite, forțându-i să le plătească cât mai repede, altfel stabilindu-le penalități”, arată anchetatorii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *