Untold va trebui să le dea festivalierilor BANII înapoi. Buta, dezavantajat de măsurile de sprijin anunțate de Guvern

Măsurile de sprijin solicitate vocal și lobby-ul intens făcut la Boc de către organizatorii Untold și Neversea au dat roade, doar că măsurile adoptate de Guvern îi dezavantajează. Buta este nevoit acum să le ofere mai multe drepturi plătitorilor de bilete decât avea el de gând. Chiar dacă în mintea lui posibilitatea de ramburs era complet eliminată, iată că Guvernul le oferă festivalierilor și această variantă.

”Ordonanța nu interzice explicit organizarea evenimentelor într-o perioada anume, dar reglementează procedurile aplicabile în cazul reprogramarii. Ironia este ca lobby-ul pentru sprijinul industriei s-a finalizat cu un set de masuri rezonabile, dar dezavantajoase pentru Buta, care implementase deja reguli mai favorabile lui în cazurile NEVERSEA și UNTOLD”, potrivit jurnalistului Mihai Hossu.

Hossu consideră că măsurile luate de Guvern sunt corecte atât pentru organizatorii de festivaluri cât și pentru cei care au achiziționat bilete, oferind celor care chiar nu mai vor să participe posibilitatea de a-și primi banii înapoi.

”Bogdan Buta a fost mereu cu un pas înainte. El și-a luat toate măsurile de siguranță astfel încât să fie acoperit în orice situație, iar cei care să își poată cere banii înapoi să fie cât mai puțini. El nu a oferit în niciun moment posibilitatea de ramburs, doar cea de voucher. Aceasta a fost acceptată de foarte mulți, cei care au crezut că în caz contrar vor rămâne fără bani.De fapt, asta au urmărit și organizatorii, să îi convingă să ia vouchere pentru care nu mai puteau să ceară ramburs. Până la această Ordonanță doar cei care își achiziționaseră bilete risk free aveau posibilitatea să își ceară banii înapoi acum și cei care și-au schimbat biletele în vouchere sunt liniștiți pentru că au această posibilitate. Buta are de pierdut prin această ordonanță care este peste toate reglementările interne stabilite de el anterior. Acum sunt derutați, nu știu ce să facă, deoarece ei stabiliseră 10 zile pentru transformarea biletelor în vouchere și Ordonanța stabilește 30 de zile. Aceste măsuri sunt corecte atât pentru organizatori cât și pentru cei care au cumpărat bilete. Buta are de pierdut și la capitolul imagine deoarece a refuzat varianta de ramburs pe care acum este obligat să o accepte. OG din 15 mai protejează și cumparatorii, care își vor putea recupera banii anul viitor în cazul în care nu vor utiliza voucherele! Cu alte cuvinte, chiar și cei care nu au bilete Risk Free vor putea cere rambursare dacă aleg sa nu folosească voucherul. Este o măsură corecta pentru toată lumea și, chiar dacă Buta s-a blindat cu Termeni și Condiții doar pentru el, Ordonanța de Guvern pune lucrurile la punct în interesul tuturor”, a menționat jurnalistul Mihai Hosu.

Adauga comentariu