Untold Festival are un buget estimat la patru milioane de euro

Untold Festival, cel mai important eveniment al Capitalei Europene a Tineretului 2015, are un buget estimat de 18 milioane de lei, adica aproape 4 milioane de euro. Pana acum, primaria a alocat din bugetul local 1,8 milioane pentru festivalul la care sunt invitati Avicii si David Guetta. Acum, Guvernul a promis, la randul lui, sprijin financiar pentru festival. 3 milioane de lei vor fi alocati in 2015 Federatiei SHARE si proiectelor strategice desfasurate in 2015 – printre care si Untold Festival - prin intermediul primariei Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului va primi, anul acesta o finantare de 4 milioane de lei de la Guvern. In timp ce un milion de lei vor fi alocati prin Ministerul Tineretului, restul sumei va ajunge la Federatia SHARE prin intermediul primariei Cluj-Napoca, iar din acesti bani vor fi sustinute financiar proiectele strategice ale programului, printre care si Untold Festival.

In acest context, reprezentantii Federatiei SHARE au aratat, pentru Ziar de Cluj, ca bugetul estimat al Untold Festival se ridica la aproximativ 18 milioane de lei, adica aproape 4 milioane de euro.

Astfel, pe langa suma de 1,8 milioane de lei alocata la sfarsitul anului trecut pentru rezervarea artistilor, Untold Festival va beneficia de finantare publica si din partea Guvernului, care a promis ca va aloca 3 milioane de lei, prin intermediul primariei Cluj-Napoca, pentru Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeana a Tineretului. Nu toata suma va fi cheltuita pentru festival, ci si pentru celelalte proiecte strategice ale Federatiei SHARE pentru 2015.

Cel mai probabil, o alocare substantiala de bani va fi facuta de primaria Cluj-Napoca si anul acesta pentru festival, mai ales ca institutia a dublat la 2 milioane de euro suma destinata sectorului ONG, cu prioritate evenimentelor organizate sub cupola Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului.

Ce artisti au fost anuntati la Untold Festival
 
Pe langa Avicii si David Guetta, organizatorii au anuntat si prezenta altor artisti la festivalul din vara acestui an. DJ-ul german ATB a fost confirmat pe scena Untold Festival, alaturi de englezul Tinie Tempah si americanul Fatman Scoop. Organizatorii evenimentului au anuntat si locatiile unde vor fi amplasate scenele festivalului. In timp ce artistii internationali vor concerta pe Cluj Arena si la Sala Polivalenta, vor fi amplasate scene si in Piata Muzeului si Piata Unirii, dedicate artistilor autohtoni. De asemenea, Parcul Central va fi zona de pre-festival, unde pe langa scena dedicata hip-hop, jazz si raggae, vor fi amenajate zone speciale de chill-out, de targ si multe alte activitati conexe care pe timp de zi vor distra participantii. Nu in ultimul rand, Cluj Arena Underground va fi folosita pentru muzica electronica. De asemenea, s-a anuntat si prezenta duo-ului suedez Cazette, care a performat in repetate randuri alaturi de Avicii.

 

Adauga comentariu