Universitatea Harvard isi vinde padurile din Romania. La Cluj se scot la mezat aproape 100 de hectare

Firma Scolopax, cel mai mare proprietar privat de paduri din Romania a anuntat vanzarea de urgenta a tuturor suprafetelor pe care le-a cumparat in ultimii ani, informeaza Riseproject.ro. Scolopax este un SRL romanesc, controlat de catre universitatea Harvard, iar de curand reprezentantul local al companiei Dragos Secu-Lipan a fost arestat preventiv la propunerea procurorilor anticoruptie.

In total din cele 32 de mii de hectare scoase la vanzare in 21 de judete, aproape 100 de hectare se vor vinde din judetul Cluj.

“Firma Scolopax are 96,71 de hectare de padure in Cluj. Suprafata a fost in proprietatea unei doamne Kerekes, care a vandut-o in 2000 catre Scolopax. Terenul este pe raza comunei Geaca, exista un contract de paza cu Ocolul Silvic Cluj. Proprietar este Scolopax, dar cei care administreaza sunt Greengold Management, noi cu ei tinem legatura”, a explicat pentru Ziar de Cluj seful Ocolului Silvic Cluj, Adrian Apostoaie.

“Dragos Lipan Secu, reprezentantul Scolopax Romania, a fost arestat acum doua saptamani, impreuna cu sotia sa. Cei doi sunt cercetati de catre procurorii DNA Bihor pentru luare de mita si spalare de bani. Procurorii spun ca reprezentantul Scolopax a crescut artificial pretul platit de companie pentru o padure, o parte din surplus intrand in buzunarul sau. Doar in acest caz, procurorii bihoreni spun ca el ar fi primit mita aproape 1 milion de euro, plus un sejur in Grand Canaria si un automobil. Anchetatorii l-au luat in vizor pe reprezentantul Scolopax, dupa denuntul vanzatorului, Eler Csaba Robert, un fost partener de afaceri al lui Secu”, mai arata sursa citata.

Foto: clima.md

 

Adauga comentariu