Universitatea Cluj, abonată la Comisia de Disciplină. Clujenii, sancționați dur după incidentele cu FCSB și Rapid

Universitatea Cluj a primit 10.000 de lei amendă, după ce Comisia de Disciplină a FRF a analizat comportamentul fanilor clujeni din timpul partidelor cu FCSB și Rapid București. 

“În baza art.82/1 şi 3/a raportat la art. 83/2/b din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată într-un comunicat al FRF, transmis de News.ro. Articolul 82 prevede următoarele la numerele menţionate: “Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor 

1. Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării  jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3. Comportamentul neregulamentar cuprinde: a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă”, au transmis reprezentanții FRF.

Concret, fanii Universității Cluj au fost sancționați pentru că au introdus torțe pe stadion la meciul cu FCSB și au scandat obscenități. La meciul cu Rapid, lucrurile au fost mai grave, cele două galerii fiind aproape de bătaie. 

Sursa video: Youtube Vlad Nedelea 

În luna iunie, Universitatea a avut stadionul suspendat mai multe etape după ce un jandarm a fost lovit cu un scaun în cap. 
 

 


Adauga comentariu