Uniunea Salvați România și senatorul Goțiu consideră că a dona bani unor spitale de copii e un gest de penitență și autosancționare

Uniunea Salvați România, din care face parte senatorul Mihai Goțiu, cel care a dormit în Parlament în timpul ședinței de buget, a transmis astăzi un comunicat de presă prin care ne informează că vicepreședintele Senatului își face autocritica și se „autosancționează” cu salariul pe această săptămână pentru somnul de parlamentar:

„Mihai Goţiu îşi asumă ce s-a întâmplat şi se autosanctionează cu salariul pe această săptămână. Senatorul USR a anunţat că-şi va dona indemnizația pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale.”

Dacă declarația anterioară le aparținea reprezentanților USR, Mihai Goțiu și-a asumat același lucru și în nume personal:

„Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. O parte din această sumă o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale.” 

În opinia reprezentanților USR și a senatorului Goțiu, a dona o anumită sumă de bani pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic reprezintă un gest de penitență, de autosancționare. Toți oamenii de bine din această țară, în aceeași logică și ordine de idei, cei care donează pentru dotarea spitalelor, nu fac așadar gesturi de caritate, de altruism, ci unele de autoflagelare, de autopedepsire. 

„Am transmis astăzi un mesaj cât se poate de public că mi-am cerut scuze și m-am autosancționat cu indemnizația pe 7 zile pe care o voi dona pentru un proiect care presupune dotarea spitalelor, a unor secții care tratează copii cu probleme, cu tratamente cronice. E un proiect, eu voi dona suma acestui proiect și cei care realizează proiectul vor redirecționa către patru spitale regionale, inclusiv din Cluj, un spital din Cluj. Nu către cele pe care le-au promis cei de la PSD pe hârtie și în campanie. Eu donez către proiect, proiectul e public, o să fie public. Cei care coordonează proiectul hotărăsc care e spitalul care va primi aceste fonduri. 

Gestul acesta l-am făcut după ce am văzut reacția de susținere din partea oamenilor și după ce am considerat, văzând această reacție, că într-adevăr am greșit și că trebuie să răspund, așa cum consider că trebuie să răspundă orice parlamentar care trece pe roșu sau care votează imunități pentru colegii lui sau care scoate jumătate de milion de oameni în stradă. Adică cred că trebuie să existe o gradație a acestei responsabilități și a sancțiunilor pe care să și le asume cei care calcă greșit”, a declarat senatorul Mihai Goțiu astăzi, contactat telefonic de Ziar de Cluj

Așadar, orice parlamentar care trece pe roșu sau care votează imunități, în semn de penitență, de autosancțiune, ar trebui să își doneze salariul pe o săptămână unor spitale de copii, cea mai bună metodă pentru ispășirea păcatelor. 

Dacă aceasta este logica unei donații, de acum înainte toți filantropii vor putea fi bănuiți că gestul lor de caritate reprezintă de fapt sancțiuni autoimpuse pentru păcatele trecutului, fiindcă, nu-i așa, din ce alt motiv ar dona cineva bani pentru cei aflați în nevoie?! Acesta este modul de a gândi al celor care formează Uniunea care se autointitulează că Salvează România. 


Comentarii

Dragoș

08.02.2017 09:52

Oameni buni. Omul a greșit; nu doar că a adormit, dar și la prima declarație ca urmare a acestui fapt. Dar eu cred că dați cu tunul unde nu trebuie. Mie mi se pare acceptabil gestul său de reparație, și nu cred că "prin extenso" mesajul ar fi că tot ce înseamnă caritate e de fapt gest de penitență. Hai să vedem partea plină a paharului, ați mai auzit pe vreun parlamentar care să facă acest gest? Sau dacă e să dăm în alții, hai să dăm în aleșii noștri de la PSD, care din obediență față de partid au votat un buget ce ne lasă fără nici o investiție mare în infrastructură finanțătă de la bugetul de stat. Părerea mea.

08.02.2017 12:56

Vorbesti prostii, esti manipulat de presa de comanda si nu vezi lucrurile cu acel ,,common sense''! Omul nu a gresit, ci e pur si simplu incompetent pentru inalta demnitate a functiei, nu o intelege, nu stie care e rolul lui si ce trebuie sa faca acolo! Pur si simplu palaria de deputat e prea mare pentru capul lui! Ar trebui sa plece, sunt si oameni competenti, dar fiindca nu sunt pupincuristi, nu ajung deputati! De el era nevoie doar pe post de ,,stalp de telegraf'', sa voteze cum i se transmite si sa nu intrebe prea multe! Cat despre infrastructura si investitii straine...daca dupa 27 de ani in care nu vezi nici autostrazi, nici firme mari cu capital romanesc, oamenii sunt sclavi in continuare la multinationale pe salarii mizere...nu prea ai inteles pe ce lume traiesti! Pariu ca nici din aceste demonstratii nu ai inteles nimic! Sa-ti spun eu ca miza este ca strainii sunt suparati ca trebuie sa plateasca de acum 16% la stat in loc de 5%?! Sau ca serviciile sunt suparate la li s-a redus bugetul in favoarea sanatatii si cresterii salariilor?! Si ca de aceea s-a ascos ,,artileria'' in strada (tinerii frumosi si liberi)?! Probabil oricum nu ai intelege!!

Dragoș

08.02.2017 16:24

Nu ăsta e fondul problemei; articolul se lega de gestul lui, de a dona indemnizația. Și nici de alte avioane conspiraționiste cu spălat pe creier și alte chestii. Ms că știi mai bine  decât mine ce și cât înțeleg din lumea asta. Apoi, funcțiile de demnitar public (consilier, deputat etc) nu se dau pe bază de concurs și evaluări de competențe, ci pe baza unor alegeri, ăsta e sistemul democrației reprezentative. Cum necum omul a fost ales ales, deci are dreptul de a fi în parlament. Că e mai bun sau mai prost ca altul ales acolo, sau decât alții care ar fi vrut săracii să fie aleși dar poate nici nu au candidat.. asta este.

Adauga comentariu